Vil slutte fred med Arsenal

Grisespill, pizzakasting og slåsskamper har preget kampene mellom Arsenal og United. Tomålscorer Ruud van Nistelrooy vil ha slutt på dette i cupfinalen 21. mai.

LONDON (Dagbladet): Nå venter Arsenal i finalen. De siste to sesongene har det vært direkte fiendtlighet både i forkant, under og etter oppgjørene mellom lagene.

Det eksploderte da Ruud van Nistelrooy sparket til Patrick Vieira høsten 2003. Van Nistelrooy gikk fri, mens Vieira ble utvist.

Historie

Siden har det bare fortsatt med håndgemeng, Arsenal-spillere som kastet pizza på Ferguson etter høstkampen i fjor - og sist da kapteinene Vieira og Keane røyk sammen i spillertunnelen før Uniteds 4-2 seier på Highbury 1. februar.

-   Det er definitivt historie mellom oss, men dette er en flott finale, sier van Nistelrooy.

-  Fortid er fortid, men cupfinalen er en helt spesiell kamp. Hele verden ser på, og det er viktig at det blir en fin kamp å se på, påpeker United-spissen.

Mye på spill

Det spørs om han ber om for mye. Det har sjelden stått så mye på spill som når de to gigantene med såret stolthet møtes i cupfinalen i Cardiff på sesongens siste dag, lørdag 21. mai.

FA-cupen er siste sjanse til å vinne noe som helst for både Arsenal og Manchester United.

Alt for tidlig

27. november i fjor ordnet Ruud van Nistelrooy 2-0 scoringen da United slo West Bromwich 3-0 borte. Så ble han stygt akillesskadd, og var ikke tilbake på banen før Alex Ferguson etter brukte ham altfor tidlig mot Milan i Champions League.

Da hadde van Nistelrooy bare ti dager med kvalitetstrening i kroppen.

To 18-åringer

Nederlenderen har slitt voldsomt, og hadde ikke scoret på åtte kamper - hans lengste måltørke siden overgangen fra PSV i 2001 - før han i går satte inn to. United knuste et karantene- og skaderammet Newcastle-lag, som blant annet måtte bruke to 18-åringer og en 19-åring.

-  Vi dominerte på banen med gode pasninger og bevegelser. Jeg var heldig og fikk avslutte to kjempefine angrep, sier van Nistelrooy.

ENDELIG: Sjelden har Ruud van Nistelrooy vært gladere enn etter den første scoringa mot Newcastle i går. Hans lengste måltørke i United-karrieren er omsider over.