Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil snakke mer med Petter

Skiforbundet har bestemt seg.

SNAKKER VIDERE:  Petter Northug har gjort et solid treningsarbei i sommer, som her under et høydeopphold i Livigno tidligere i sommer. Men om han får brukt egenskapene sine i verdenscupeb til vinteren, er fortsatt høyst usikkert. Foto: Tormod Brenna
SNAKKER VIDERE: Petter Northug har gjort et solid treningsarbei i sommer, som her under et høydeopphold i Livigno tidligere i sommer. Men om han får brukt egenskapene sine i verdenscupeb til vinteren, er fortsatt høyst usikkert. Foto: Tormod Brenna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For to uker siden møttes Petter Northug og Skiforbundet på Gardermoen. De lyttet til hverandres synspunkter, men kom ikke fram til noen enighet vedrørende Northugs tilknytning til landslaget for den kommende - og de neste - langrenns-sesongene.

Det var første gang Northug selv deltok på møtene vedrørende konflikten Coop-avtalen hans har skapt.

- Det var et positivt møte, og det var fint at Petter deltok selv for å redegjøre for sine synspunkter, sier Stein Opsal, generalsekretær i NSF til Dagbladet.

Etter møtet sendte partene ut en kort pressemelding, der de sa de ville «vurdere om det er grunnlag for nye samteler».

Det har de gjort, og snart blir det nytt møte.

- Vi har kommet til at det er grunnlag for videre samtaler med Petter og teamet hans. Et slikt møte vil vi gjerne ha med det aller første, det er ikke ønskelig å trekke dette ut i tid, sier Opsal.

- Er et nytt møte allerede berammet?

- Det vil jeg ikke si noe om, utover at vi nok skal møtes med det aller første.

Også Northug-leiren var fornøyd med møtet mellom skiforbundet og Petter. Overfor Dagbladet bekrefter Northugs manager, Are Sørum Langås, at også de oppfatter at det er grunnlag for å snakke videre med skiforbundet om å finne en løsning på vinterens verdenscupfloke.

Utestengt Striden mellom Team Northug og Skiforbundet skyldes at Northug har inngått en privat sponsoravtale med Coop, en bedrift som konkurrerer direkte med forbundets sponsor Spar.

Skiforbundet krevde i utgangspunktet at Northug måtte terminere Coop-avtalen om han skulle representere Norge i verdenscupen kommende vinter.

I vår fikk Northug tilbud om en spesialavtale der han fikk representere Coop hele sommeren, og kunne være bundet av forbundets sponsorer i sesongen.

Northug og teamet hans svarte aldri konkret på dette tilbudet, men ville etter det Dagbladet erfarer heller ha en langsiktig avtale der det ble gitt rom for at Petter Northug kunne gå litt ut og inn av landslaget i løpet av vinteren. Han ville bli betraktet som en løper som en hvilken som helst privatlagsløper som ble tatt ut på landslag når han var god nok.

Dette godtok ikke skistyret, som trakk tilbake tilbudet, og i praksis utestengte Northug fra landslaget, og muligheten til å gå verdenscup og Tour de Ski.

3 års avtale? Det er ingen tvil om at Skiforbundet og Petter Northug har et felles ønske om at Petter skal delta i verdenscupen. Rammene det skal skje i, er det derimot ingen enighet om.

I alle fall ikke så langt.

At dialogen nå er i gang igjen, betyr nemlig ikke at Skiforbundet er villig til å fire på kravene og vil tilby Northug de rammene han selv ønsker.

-  Nei, det betyr det ikke. Men vi føler likevel vi har et grunnlag å videreføre samtalene på, sier Opsal.

Etter det Dagbladet erfarer, kan Skiforbundet være villige til å gi Northug «permisjon» fra landslaget, og dets sponsorer utenom sesongen i tre år framover.

Så spørs det om det er godt nok for Northug - og Coop.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!