Vil snu opp-ned på Tippeligaen

Kim Holmen er sprekest i norsk fotball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet.no:) Nyinnkjøpte Kim Holmen (24) kan fort bli en attraksjon i Tippeligaen. Lyn-spissen har scoret mye mål i vinter, og har en fysikk og teknikk som gjør at han har et stort register å spille på - også på underholdningsfronten.

KIM HOLMEN
Født:
14.07.1982

Klubb: Lyn

Tidl. klubber: Vestli, Skeid, Grorud, Lørenskog.

Posisjon: Spiss

TALENTENE

Dagbladet.no vil framover presentere spillere som kan få store gjennombrudd i Tippeligaen denne sesongen. Det kan være unge spillere som debuterer på nivået, eller eldre gutter som ennå har til gode å slå skikkelig gjennom.

Den tidligere turneren kommer til å snu opp-ned på scoringsfeiringen du er vant til å se.

- Jeg har ikke sett noen gjøre noe liknende i Norge, nei. Det er ikke så ulikt det Obafemi Martins i Newcastle gjør når han scorer, sier Holmen til Dagbladet.no.

Vi snakker om stor akrobatikk.

Lynhurtig

24-åringen kom fra Lørenskog før jul, og har tidligere noen A-kamper fra Skeid å vise til. Han sluttet med turning da han fikk juniorkontrakt med Skeid i 1999. Før fotballsatsingen rakk han å vinne et NM-gull på juniornivå i turn.

- Jeg kan nok takke turningen for grunnfysikken min. Den har gitt meg balansen, kroppsbeherskelse og hurtighet, sier Holmen.

Og nettopp hurtigheten er ekstrem. Han har den raskeste tida Toppidrettssenteret har målt av en fotballspiller på 40 meter - fire sekunder og 63 hundredeler.

<b>LYNRASK:</b> Kim Holmen kommer til å sprinte fra de fleste midtstopperne i år. Sammen med Edu danner han et farlig spisspar. Foto: EIRIK FØRDE / DIGITALSPORT
LYNRASK: Kim Holmen kommer til å sprinte fra de fleste midtstopperne i år. Sammen med Edu danner han et farlig spisspar. Foto: EIRIK FØRDE / DIGITALSPORT Vis mer

Midtstopperne i Tippeligaen kan bare grue seg.

Takket være akrobatikken får også Lyn et ekstra angrepsvåpen denne sesongen, nemlig Holmens saltoinnkast. Det er ikke nytt og revolusjonerende - men kan være uhyre effektivt.

- Vi har ikke trent noe særlig på det, men hvis Henning (Berg) ønsker at jeg skal gjøre det kan det gi oss ekstra trøkk på dødballer.

Lovpriser Edu

Selv om Kim Holmen kom fra 2. divisjon før denne sesongen, har han klart å henge bra med i oppkjøringen.

- Det har egentlig gått over all forventning. Jeg har selvfølgelig hatt en utfordring i forhold til tempoet i spillet, men det har gått bra. Det er også større krav til deg på dette nivået, og du må treffe riktig med selv den enkleste pasning, ellers blir du straffet.

- Hvordan er samspillet mellom deg og Edu?

- Jeg føler det går bra. Han kan gjøre de mest uventede ting med sine fantastiske ferdigheter, så du må følge med. Han er kanskje ikke så lett å lese, men det er jo en stor fordel for oss.

Vil henge med i toppen

Da han kom til klubben visste han ikke helt hva han kunne forvente. En spiller som klatrer to divisjonsnivåer vet rett og slett ikke hvor han står.

- Jeg hadde ingen andre ambisjoner enn å få erfaring og etter hvert mest mulig spilletid. Nå, etter at det har gått så pass bra i oppkjøringen, vil jeg starte så mange kamper som mulig. Og når jeg spiller, da vil jeg selvfølgelig score mål.

- Hvordan går det med Lyn i år?

- Jeg har en god følelse, selv om det er litt vanskelig for meg å sammenlikne det vi gjør og har gjort med andre lag. Men vi har gode spillere og har lyst til å henge med i toppen.

SATSER MOT TOPPEN: Kim Holmen tror og håper Lyn vil henge med i toppen i år.
AKROBATIKK: Obafemi Martins feirer scoringene slik. Også Kim Holmen kommer til å kaste seg rundt på en måte som gjør at Minis saltofeiring fort blir en parentes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer