Vil spare Strand og Brattbakk

Både Roar Strand og Harald Brattbakk er friskmeldt. Men det er usikkert om de spiller mot Sogndal i morgen. Les siste om lagene!

Roar Strand (32) måtte stå over landslagets to siste kamper med en strekk, mens Harald Brattbakk (31) ikke har vært i spill siden Ajax-kampen for to uker siden.

I dag ble begge to friskmeldt av RBK-fysioterapeut Sigbjørn Hammer. Han anbefaler pent bruk av veteranene foran returmøtet med Ajax i Nederland tirsdag.

- Begge er friskmeldt, men det kan være fornuftig å spare dem. Det er lurt hvis de spiller bare litt i morgen, sier Hammer til Dagbladet.no.

Begge to reiser til Sogndal, men trolig vil Nils Arne Eggen følge rådene fra RBK-klinikken.

Det kan fort likne gambling med seriegullet. Hvis RBK taper i Sogndal kan Molde gå forbi trønderne på toppen av Tippeligatabellen med seier søndag.

På treninga i dag drillet Rosenborg-treneren inn en ellever uten begge spillerene, skriver Adresseavisen.

Dermed fortsetter Lars Blixt mest sannsynlig som høyeback i Strands fravær. Med Brattbakk på benken skyves Azar Karadas over på venstrekanten med Dagfinn Enerly som høyreving.

På grunn av Janne Saarinens karantene blir det nok en endring med Ståle Stensaas inn som venstreback.

Trolig RBK-lag: Arason - Blixt, Basma, Hoftun, Stensaas - Olsen, Skammelsrud, Berg - Enerly, Johnsen, Karadas.

 • Lørdag (18.00):

  Sogndal - Rosenborg


  Sogndal: Ingen skadeproblemer hos Sogndal som har fått trent godt under landslagsoppholdet med tanke på serieinnspurten.

  Rosenborg: Det blir rokering på forsvarsfireren fordi Janne Saarinen står over med seks gule kort. Roar Strands leggskade gjør at det kan bli endringer på midten. Frode Johnsen og Harald M. Brattbakk som var ute sist trente for fullt fredag.

 • Søndag (kl. 14.00):

  Bodø/Glimt - Moss


  Bodø/Glimt: Christian Berg soner karantene, mens Stig Johansen og Olav Råstad sliter med skader. Det meste taler for at Johansen kan spille.

  Moss: Thomas Solberg, Hans Palmqvist og Hans Erik Ramberg er ute for resten av sesongen, mens Gard Kristiansen er usikker for spill i helgen.

  Brann - Lillestrøm


  Brann: Sørafrikanske Toni Nhleko skadet seg på landslagssamlinge n denne uken og er ute for resten av sesongen. Tommy Knarvik og Joachim Waltin har slitt med såre lysker, men har trent for fullt siste uken.

  Lillestrøm: Fortsatt mange skadde nøkkelspillere som Torgeir Bjarmann og Rikhardur Dadason, men Indridi Sigurdsson og Magnus Kihlberg er tilbake etter karantene.

  Stabæk - Molde


  Stabæk: Inge André Olsen og André Flem er uaktuelle for spill grunnet skader. Mike Kjølø og André Muri får sjansen igjen i midtforsvaret.

  Molde: Molde har et helt skadefritt mannskap til skjebnekampen på Nadderud.

  Viking - Bryne


  Viking: Ingen betydelige skader hos Benny Lennartssons gutter, men Bjarte Lunde Aarsheim tar det rolig resten av sesongen for å lege sin skade.

  Bryne: Kai-Ove Stokkeland og Roger Nilsen er usikre hos jærbuene. Derimot er Geir Atle Undheim klar igjen etter skade.

  Vålerenga - Start


  Vålerenga: Johan Arneng og Tom Henning Hovi soner karantene. Laget har slitt med sykdom hos mange spillere den siste uken.

  Start: Steinar Pedersen og Lars Martin Engdal soner karantene. På skadelisten sliter Morten Knutsen med skade og er uaktuell.

 • Mandag (kl. 19.00):

  Odd Grenland - Lyn


  Odd Grenland: Morten Fevang og Ronny Deila soner karantene. Ingen nye skader hos Arne Sandstøs mannskap.

  Lyn: Skadene begynner å tære på en tynn stall. Thomas Lagerlöf og Tommy Berntsen er definitivt ute, mens Mohammed Ouseb og Ole Bjørn Sundgot er usikre. Lørdagens trening avgjør. Kaptein Per Egil Swift sliter med skade, men spiller.

<B>FRISKMELDT:</B> Roar Strand og Harald Brattbakk kan få hvile, mens Frode Johnsen er tilbake fra start mot Sogndal i morgen.