Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Vil spille med Carew

Verdens beste angrepsspiller, Thierry Henry, har alltid likt å se John Carew spille fotball. Nå ønsker han seg sin norske kompis som spissmakker.

-  John er en type spiller jeg kunne tenke meg å danne spisspar sammen med, forteller Thierry Henry i et intervju med Øyvind Alsaker i Canal+. Intervjuet sendes i forbindelse med dagens hjemmekamp mot West Bromwich.

Verdens beste angrepsspiller har lenge ønsket seg Lørenskog-gutten som makker i Arsenal.

-  Men uheldigvis var han i Valencia og slo oss ut av Champions League hele tida, smiler Henry.

Han forteller at de to fotballstjernene fant tonen raskt første gang de møttes:

-  Det er bare sånt som skjer, det er en spesiell feeling på banen.

-  Ringes jevnlig

I Valencia spilte Carew sammen med den rutinerte franske backen Jocelyn Angloma, en god venn av Arsenals Thierry Henry. Da de to lagene møttes i Champions League for to år siden, ble det begynnelsen på et vennskap også utenfor fotballbanen.

-  Vi snakket sammen og utvekslet nummere etter kampen, forteller Henry som på tross av at de spiller i to vidt forskjellige land, holder kontakten.

-  Vi ringes jevnlig, bekrefter han.

Trøstet Carew

Sist de snakket sammen, ringte franskmannen for å trøste John Carew like før han selv skulle møte Manchester United i Premier League. Serieåpningen hadde vært en nedtur både for Carew og Besiktas, og i tyrkiske aviser ble nordmannen gjort til syndebukk.

-  Jeg forsto at han hadde det vanskelig i Tyrkia, forklarer Henry som bare skryter av kompisen som to ganger har sendt stjernegalleriet til Arsenal ut av Champions League.

-  Når folk ser John, så synes de kanskje at han er treg og litt nonchalant, men han er en veldig god spiller, sier Henry og fortsetter:

-  Han er rask, god på hodet og kan score flotte mål også.

-  Fantastisk spiller

Det skal ikke mye til for å utfylle en fotballmagiker av Thierry Henrys kaliber, men John Carews hodespill og muskelkraft utgjør det lille franskmannen mangler. Og Carew har tenkt tanken. Da overgangsryktene verserte som verst i fjor sommer, utropte han Arsenal som verdens beste klubb og Henry som verdens beste spiller. Engelske aviser skrev at Henry og kaptein Patrick Vieira ønsket Carew til Arsenal, men manager Arsene Wenger lot seg ikke imponere av 24-åringen. Dermed gikk turen via Roma til Besiktas.

-  John har kanskje ikke hatt managerens tillit de siste par åra, men hver gang jeg har sett ham spille har han vært fantastisk. Jeg mener han var og er en meget god spiller, og en spiller jeg alltid liker å se spille, skryter Henry.

Rasisme

Da publikum i Madrid lagde apelyder mot Englands svarte fotballspillere Shaun Wright-Phillips og Ashley Cole i onsdagens landskamp mot Spania, bragte det tilbake vonde minner for både Henry og Carew.

-  Det som skjedde i Spania, åpnet alles øyne. Men det er ikke noe nytt, det har skjedd meg så mange ganger i Europa. Hva jeg følte? Det har svarte spillere svart på i årevis, nå er det på tide å stille spørsmålet til dem som har autoritet til å gjøre noe med det. Vi kan ikke gjøre noe. Jeg vet ikke hva myndighetene kan gjøre, men jeg har spilt fotball i 10 år og dette har vært der hele tida, forteller franskmannen.

Da Thierry Henry og lagkamerat Sol Campbell fikk rasistiske tilrop fra Valencia-fansen i Champions League i mars i fjor, ringte John Carew og ba om unnskyldning.

-  Jeg vil ikke ha slikt på fotballbanen eller andre steder i livet, fortalte Carew til Dagbladet den gangen.

-  Ikke arrogant

Thierry Henry kom til Arsenal fra Juventus i 1999 og har utviklet seg til fotballverdens mest komplette spiss. Det betyr ikke at han automatisk klarer å stenge ute all hetsen han får på grunn av hudfargen. Mot Panathinaikos fikk han kritikk for ikke å feire sin 2- 2-scoring, men isteden stirre overlegent og tomt ut i lufta.

-  Da jeg ikke feiret målet mitt mot Panathinaikos, sa alle at jeg var arrogant. Men alle som var i Hellas må ha forstått hvorfor jeg gjorde som jeg gjorde. Jeg stirret bare på fansen deres fordi de gjorde apelyder mot meg. Det er vår eneste måte å reagere på.

Fordi:

-  Vi kan ikke si noe, vi kan ikke gjøre noe, for da får vi bare rødt kort. Og det er det de vil oppnå, forklarer Henry.

MAKKERJAKT: Verdens beste spiss, Thierry Henry, har utviklet et vennskap med John Carew. Nå lufter Henry tanken på å danne spisspar sammen med den norske Besiktas-proffen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media