- Vil spille mer

Mens de engelske fotballproffene klager over tøft kampprogram, synes Rosenborgs evighetsmaskin Bent Skammelsrud (34) at det er for lite kamper. - Vi trener for å spille matcher. Det er bare å pøse på, sier Skammelsrud til Dagbladet.

Siden han kom til Rosenborg, har han 336 obligatoriske kamper for klubben. Av RBK`s 56 Mesterligakamper (kvalifiseringskamper inkludert), har han bare stått over én. I tillegg kommer 38 landskamper.

- Tett kampprogram er beviset på at det går bra. Jeg har holdt på slik i over ti år, og tåler enda tøffere program. Grensa er ennå ikke nådd, sier Bent Skammelsrud.

I hundre

Med unntak av to alvorlige skader i 1991, har han stort sett vært i hundre.

- Det gjelder å lytte til kroppen, og roe ned når det blir for mye. I Rosenborg får vi lov til å stå over ei trening eller to når det røyner på. Det er viktig for å kunne holde det gående, sier Bent Skammelsrud.

Rosenborg har to leger og to fysioterapeuter til disposisjon. Alle har nok å gjøre.

- To kamper i uka over lengre perioder, kan være negativt. Problemet da er at spillerne ikke får øvd seg nok innimellom, sier fysioterapeut Vilhelm Stoltz på Rosenborg-klinikken.

Selv om slitasjen er stor i perioder, mener han Rosenborg-spillerne tåler hardkjøret veldig bra.

- Stor spillerstall gjør at vi ikke trenger å drive rovdrift. I tillegg er spillerne flinke til å restituere seg etter kampene, og si fra om hvordan de føler seg. Er det blitt for mye, kan de ta seg ei sykkel- og styrkeøkt med massasje i stedet for å trene fotball, sier Vilhelm Stoltz til Dagbladet.

Må holdes igjen

Stålmennene Bent Skammelsrud (336 kamper), Roar Strand (326 kamper) og Erik Hoftun (261 kamper) er typer som må holdes igjen når det gjelder treningsdoser. Nå er siktet stilt inn mot Helsingborg i Champions League.