- Vil spille mot Tsjekkia

Eirik Bakke tilbake, 20 måneder etter forrige Premier League-start.

(Dagbladet.no): 29.februar 2004 scoret Eirik Bakke for Leeds mot Liverpool på Anfield og bidro til at ett poeng i 2-2-kampen. Siden da har han ikke spilt en eneste kamp fra start i Premier League.

Leeds rykket ned 2003/4-sesongen og Bakke har gått skadet i lang tid. Denne høsten er han leid ut til Aston Villa (avtalen varer ut januar) og i dag fikk han tillit i det svært prestisjefylte lokaloppgjøret mot Birmingham.

- Tilbake for fullt

- Sjefen (David O\'Leary, som også var Bakkes sjef i Leeds) tok meg til side og sa han hadde tro på meg og at jeg skulle spille. Dette var en spesiell kamp å gjøre comeback i, men jeg synes det gikk greit, sier Bakke til Dagbladet.no.

Nå ser han framover, spesielt til VM-playoffkampene mot Tsjekkia 12. og 16. november.

- Da jeg var med i treningskampen mot Sveits i august, hadde jeg noen små skadeproblemer, og fikk ikke vist meg fra min beste side. Nå er jeg tilbake for fullt, og jeg har alltid sagt at når jeg er i form, så er målet mitt å være på landslaget.

- Ungguttene som har kommet inn har spilt bra, men jeg har veldig lyst til å være med mot Tsjekkia.

Snakket med Baros

Bakke tror Norge har en fair sjanse mot fjorårets EM-finalister, og er klubbkamerat med en av Tsjekkias største fotballstjerner - Milan Baros.

- Det er ikke sikkert Baros blir med, fordi han sliter med en ankelskade. Men vi har snakket litt om kampen, og det virker som tsjekkerne tror det blir en tøff kamp, samtidig som de føler de kommer til å ta oss. Vi er i utfordrerposisjon i disse kampene, sier Bakke, som er godt fornøyd med 1-0-seieren mot Birmingham i dag.

- Etter flere tap mot Birmingham de siste årene, var dette viktig, spesielt for fansen. Alle var veldig fornøyde etter kampen. For min egen del gikk det greit, men det ble mest duellspill og gjenvinning av andreballer. I de neste kampene håper jeg å vise fansen hva jeg kan gjennom offensivt spill.

DUELLSPILL: - Det ble en kamp med mest defensive oppgaver for meg, sier Eirik Bakke om kampen mot Birmingham i dag.