Vil spille på Bislett

Vålerenga Fotball har utsatt avgjørelsen om hvor laget skal spille hjemmekampene sine neste år. - Om det blir på Bislett eller Ullevaal, offentliggjøres på den siste hjemmekampen mot Tromsø 18. oktober.

Det sier styremedlem Øystein Stray Spetalen i Vålerenga Fotball ASA.

Hos Klanen er det ingen tvil. Også brorparten av Vålerenga-spillerne håper at Bislett skal være hjemmearena neste sesong. Norges Fotballforbund ønsker at Vålerenga skal spille hjemmekampene på Ullevaal Stadion.

- Selv om Bislett er i elendig forfatning, kan vi ikke tenke oss noen annen hjemmebane. Parolen vår er «dø for Enga». Faller Store Stå ned, dør vi i hvert fall lykkelige og på rett sted, sier talsmann for Klanen, Kjell Grønningen, til Dagbladet.

Stein i nakken

Bisletts forfatning er ikke egnet for store arrangementer og tilskuermasser. Etter Brann-kampen 1. mai, måtte seks av tilskuerne på Store Stå til Legevakta for behandling. En ansatt i Søndre Sving fikk en 600 grams betongstein i nakken da hun skulle inn på kontoret. I tillegg er grasmatta så smal at den må merkes helt ut i løpebanen for å holde minimumsmålene. Vålerengas E-cupkamp mot Rapid Bucuresti torsdag måtte tvangsflyttes til Ullevaal fordi flomlyset på Bislett er for dårlig.

- Feil bane

Øystein Stray Spetalen i Vålerenga Fotball ASA sier at Ulle- vaal Stadion for Vålerenga er som Maine Road for Manchester United.

- Ullevaal er helt feil bane, men kanskje der vi må spille likevel. Arrangementsteknisk er det veldig tungt å spille på Bislett. Det er ikke sikkert at apparatet vårt på 200 til 300 frivillige ordner opp et år til, sier Øystein Stray Spetalen.

Vil kjøpe Bislett

Han har ingen tro på planene om en fotballstadion på Valle Hovin eller i Bjørvika.

- Håpet vårt er å få kjøpe Bislett, og utvikle den til en ren fotballstadion med næringsbygg og boliger i området rundt.

- Å bygge en fotballstadion til 12000 til 15000 tilskuere, koster mellom 200 og 300 millioner kroner. Vi kunne kjøpt Bislett umiddelbart, men er bare interessert i en ren fotballstadion. Skal det være friidrett i tillegg, er vi ikke interessert, sier Øystein Stray Spetalen.

Et annet alternativ er å overta Bislett og oppgradere anlegget gradvis.

- Vi kunne ruste opp Bislett av egne penger. Både gjennom å bygge tak og øke antallet sitteplasser, sier Stray Spetalen.

Vet ikke

Bislett-saken ligger nå i samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo kommune. Stadion eies av kommunen. Hva som skal gjøres med den, er et politisk spørsmål.

- Vålerenga er velkommen til en ny sesong på Bislett. Å kjøpe anlegget blir vel noe vanskelig, sier direktør Ida Fossum Tønnessen i Park- og idrettsvesenet.

HJEMMEBANE: Både fansen og klubbledelsen i Vålerenga vil helst spille på Bislett neste år. Likevel kan valget falle på Ullevål stadion.