Vil sprenge seg med gislene

Al-Qaida-tilknyttede ekstremister kidnappet kinesere i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Al-Qaida-tilknyttede ekstremister truer med å sprenge seg selv og to kidnappede kinesiske ingeniører i luften i Pakistan.

- Kidnapperne har eksplosiver på kroppen og har håndgranater, sier en pakistansk sikkerhetsoffiser i den nordvestlige byen Peshawar til nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge offiseren er tre av gisseltakerne av sentralasiatisk opprinnelse, mens de andre er afghanere fra Kandahar-området.

Kidnapperne truer med å sprenge seg selv og gislene dersom sikkerhetsstyrkene nærmere seg, og sier at gislene bare vil bli satt fri dersom de får ordre om det fra sin egen kommandant.

- Da de ble tilbudt fritt leide av lokale stammefolk mot at de satte fangene sine fri, svarte de at deres eneste frie leide var til himmelen, sier sikkerhetstalsmannen.

Omringet

Pakistanske styrker omringet kidnapperne og har forhandlet om frigivelse av gislene etter at de to kineserne lørdag ble bortført i en avsidesliggende pakistansk region nær grensen mot Afghanistan.

De to kinesiske ingeniørene ble kidnappet mens de var på vei fra byen Dera Ismail Khan til en demning som er under bygging i området. Kidnapperne skal være afghanske flyktninger, men motivet for bortføringen var søndag morgen norsk tid ikke kjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer