Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil sprenge seg med gislene

Al-Qaida-tilknyttede ekstremister kidnappet kinesere i Pakistan.

Al-Qaida-tilknyttede ekstremister truer med å sprenge seg selv og to kidnappede kinesiske ingeniører i luften i Pakistan.

- Kidnapperne har eksplosiver på kroppen og har håndgranater, sier en pakistansk sikkerhetsoffiser i den nordvestlige byen Peshawar til nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge offiseren er tre av gisseltakerne av sentralasiatisk opprinnelse, mens de andre er afghanere fra Kandahar-området.

Kidnapperne truer med å sprenge seg selv og gislene dersom sikkerhetsstyrkene nærmere seg, og sier at gislene bare vil bli satt fri dersom de får ordre om det fra sin egen kommandant.

- Da de ble tilbudt fritt leide av lokale stammefolk mot at de satte fangene sine fri, svarte de at deres eneste frie leide var til himmelen, sier sikkerhetstalsmannen.

Omringet

Pakistanske styrker omringet kidnapperne og har forhandlet om frigivelse av gislene etter at de to kineserne lørdag ble bortført i en avsidesliggende pakistansk region nær grensen mot Afghanistan.

De to kinesiske ingeniørene ble kidnappet mens de var på vei fra byen Dera Ismail Khan til en demning som er under bygging i området. Kidnapperne skal være afghanske flyktninger, men motivet for bortføringen var søndag morgen norsk tid ikke kjent.

Bortføringen bidrar ifølge diplomater til inntrykket av stadig mer omfattende uro i Pakistan. Lørdag ble den framtredende sunnimuslimsk lederen Mufti Mohammed Jameel Khan og en av hans medarbeidere drept i skyting i Karachi lengst sør i Pakistan.

Kuler

Khan og medarbeideren Nazir Ahmed Tonsawi var på vei til aftenbønn i en moské, da to menn på en motorsykkel åpnet ild mot bilen deres med automatvåpen. Den 50 år gamle Khan skal ha blitt truffet av minst 50 kuler.

Dette angrepet skjedde to dager etter at 39 mennesker ble drept og over 100 såret av en bilbombe i byen Multan i de midtre delene av Pakistan. Bilen ble sprengt i en gate der tusenvis av sunnimuslimer hadde vært samlet for å minnes sin leder Azam Tariq.

Bombeaksjonen i Multan kom bare fire dager etter at en selvmordsbomber drepte 30 sjiamuslimer i Sialkot i det østlige Pakistan. Denne aksjonen ble betegnet som et nytt ledd i krigen mellom ytterliggående muslimske grupper.

«Passiv»

Sjiamuslimene utgjør om lag 17 prosent av Pakistans 150 millioner innbyggere. Qari Usman, som leder den politisk-religiøse islamske alliansen MMA, anklager regjeringen i Islamabad for en passiv holdning til den stadig mer utbredte volden i landet.

- Muslimskfiendtlige krefter står bak selve terroren. Men regjeringen har ikke gjort nok for å stanse slike handlinger og beskytte Pakistans befolkning, sier en av MMAs mest framtredende ledere, Qari Usman.

Pakistans ledende politikere har selv vært mål for terroraksjoner. President Pervez Musharraf unnslapp to attentater desember i år, mens statsminister Shaukat Aziz var mål for et mislykket drapsforsøk i juli i år.

(NTB)

TERROR: Pakistanske politifolk gransker åstedet for et bilbombeangrep i byen Multan i de midtre delene av Pakistan i uken som gikk. Landet herjes av stadig flere terroraksjoner.
UROLIG: Lørdag ble en framtredende sunnimuslimsk leder og hans nærmeste medarbeider drept, mens to kinesiske ingeniører ble kidnappet i en annen aksjon i Pakistan, der både presidenten og statsministeren har vært mål for attentater.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media