Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil stenge norsk OL-håp ute i fire år

Påtalenemndas påstand.

FIRE ÅR?: Påtalenemnda i Antidoping Norge har lagt ned påstand om fire års utestengelse for vektløfter Ruth Kasirye.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FIRE ÅR?: Påtalenemnda i Antidoping Norge har lagt ned påstand om fire års utestengelse for vektløfter Ruth Kasirye. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Påtalenemnda har lagt ned påstand om fire års utelukkelse for vektløfter Ruth Kasirye, melder Antidoping Norge i en pressemelding.

Prøven, som ble tatt utenfor konkurranse 25. januar 2016, inneholdt ifølge analyserapport fra Norges laboratorium for dopinganalyse stoffet meldonium. Stoffet tilhører gruppe S4 (hormon- og metabolske modulatorer) på WADAs dopingliste.

Ikke enig Påtalenemnda har lagt ned følgende påstand:

«Ruth Kasirye dømmes til tap av retten til å delta i konkurranser og organisert trening, samt retten til å ha valgte og oppnevnte tillitsverv for et tidsrom av 4 - fire - år med virkning fra 05.04.2016».

De skriver videre:

«Påtalenemnda har vurdert meldingen som WADA nylig sendte ut knyttet til meldonium. WADAs melding innebærer at resultathåndteringen for prøver avlagt i januar og februar kan stilles i bero dersom utøver inntok meldonium før 1. januar 2016. Etter påtalenemndas oppfatning er dette ikke tilfelle for Ruth Kasirye, og påtalebegjæringen er derfor oversendt domsutvalget».

Meldonium ble satt på WADAs dopingliste fra 1. januar i år.

Står på sitt Vektløfteren hevder selv at hun fikk i seg stoffet da hun ble behandlet for malaria i hjemlandet Uganda i romjula.

- Advokatene har akkurat fått dokumentene, og de vil gi sitt tilsvar innen fristen som er fra tre-fem uker, sier Kasiryes talsmann Roger Solheim til NTB.

- Ruth Kasirye fastholder at hun fikk stoffet i forbindelse med medisinsk behandling, men innrømmer at hun burde ha opplyst om dette før hun ble testet. Hun mener derimot at dokumentasjonen i etterkant viser at det var snakk om medisinsk behandling, og at dette burde være tilstrekkelig for å få fritak, sier Solheim.

Hele Norges coronakart