Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil stoppe all idrett i Oslo

Oslo idrettskrets ber idrettslagene i hovedstaden vurdere å stanse all organisert idrett på grunn av virusfrykt.

RAKK Å KONKURRERE: Therese Johaug, Ebba Andersson og Frida Karlsson fikk gå i Holmenkollen. Nå kan all idrett, uansett nivå, bli stoppet i Oslo. Foto: NTB Scanpix
RAKK Å KONKURRERE: Therese Johaug, Ebba Andersson og Frida Karlsson fikk gå i Holmenkollen. Nå kan all idrett, uansett nivå, bli stoppet i Oslo. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Oslo kommune hevet onsdag beredskapsnivået som følge av spredningen av koronaviruset. Byrådet ber om at alle bedrifter, organisasjoner og innbyggere gjør det som står i sin makt for å redusere spredningen.

– Idretten må ta sin del av ansvaret og delta i den dugnadsinnsatsen kommunen ber om, sier styreleder Sveinung Oftedal i Oslo idrettskrets i en pressemelding.

Store idrettslag som Kjelsås IL og Bækkelagets sportsklubb har allerede innført stans av all idrettslig aktivitet. Kretsen ber om at alle idrettslag vurderer det samme.

Det er blant annet innført forbud mot større arrangementer og krav om at forsamlingslokaler og arenaer uten plasstildeling skal sørge for at alle til stede kan holde én meters avstand til andre i lokalet og på arenaområdet.

For alle praktiske formål er det neppe forsvarlig å gjennomføre det meste av normal idrettsaktivitet, mener idrettskretsen.

Hele Norges coronakart