Ole Gunnar Solskjær:

Vil stoppe ellevill klubbrekord

Ole Gunnar Solskjær har muligheten til å stoppe Manchester Citys spinnville rekordforsøk, men det er spesielt to trender som Solskjær må stoppe dersom de skal klare det.

DÅRLIG FORM: Solskjær og Manchester United har kun to seiere på de siste åtte kampene. På søndag venter byrivalen i storform. Foto: NTB
DÅRLIG FORM: Solskjær og Manchester United har kun to seiere på de siste åtte kampene. På søndag venter byrivalen i storform. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester City - Manchester United - søndag kl. 17:30

Manchester United har etter det som var en positiv start på sesongen gått inn i en litt tyngre periode. Ole Gunnar Solskjærs menn har bare to seire på de åtte siste kampene. Den siste svake prestasjonen var på onsdag kveld mot Crystal Palace.

Søndag får Solskjær og co. mulighet til å bryte den tunge rekken - men det blir ingen lett oppgave.

For på motsatt side står et Manchester City i kjempeform. Før derbykampen har ikke Guardiolas menn tapt på 28 kamper, og trenger bare å gå én kamp til uten tap for å slå klubbrekorden.

Det vil Solskjær gjøre alt for å unngå at skjer.

- City har gått igjennom en fantastisk periode. De har 21 seire på rad, mens vi er ubeseiret i 21 kamper på rad på bortebane. En av de rekordene må ryke på søndag. Så la oss se hvilken det blir, sier Solskjær på pressekonferansen fredag.

Hodebry

Men hvis Manchester United skal ha en mulighet til å bryte rekorden er det flere ting som må rettes på. Før søndagens derby er det to trender som nok gir Solskjær hodebry:

 • De scorer ikke nok mål
 • De sliter mot topp seks

United har slitt voldsomt mot de antatt beste lagene denne sesongen. I kampene mot de klassiske "topp-6-lagene" har Solskjær og co. enda ikke vunnet denne sesongen.

På sju forsøk har de fem og to tap. Det er dårligst av de lagene. På toppen av denne innbyrdes-tabellen, finner vi selvfølgelig Manchester City. De har fem seire og bare ett tap.

I fjor var Solskjærs menn bedre mot de beste lagene. Hvorfor de har blitt dårligere i år?

- Vi har sett på det og det er et godt spørsmål. Jeg syntes at vi har vært mer positive i de kampene i år. Vi har presset lagene hardere og stått høyere, mens i fjor lå vi dypere og satset mer på kontringer, forklarte Solskjær som mente at de hadde vært mer uheldige i år.

Man Utd mot topp 6:

 • Kamper spilt: 7
 • Seire: 0
 • Uavgjort: 5
 • Tap: 2
 • Mål: 1
 • Mål imot: 7

Man City mot topp 6:

 • Kamper spilt: 8
 • Seire: 5
 • Uavgjort: 2
 • Tap: 1
 • Mål: 13
 • Mål imot: 5

Kanskje enda mer bekymringsfullt for Solskjærs-menn er at de ikke har klart å score mot disse lagene. Over de sju kampene har de bare scoret én gang. Det, på tross av at Solskjær mener de har satset mer offensivt mot topplagene.

- Vi har ikke vært kliniske eller kyniske nok når vi har fått mulighetene. Vi har hatt sjanser, men ikke satt de, forklarte Solskjær.

Solskjærs lag har nå spilt tre 0-0-kamper på rad

- Vi har bare gått ei uke uten mål. Det er ikke slik at vi har vært i dårlig form i seks uker. Vi har bare ikke hatt den lille marginen med oss i de siste kampene, mente Solskjær.

City i storform

Prestasjonene Manchester United har levert de siste kampene holder neppe når de reiser til Etihad på søndag. For Manchester City er i form. Pep Guardiolas menn har ikke tapt på 28 kamper på rad i alle turneringer.

I den rekka er det 15 strake seire i Premier League. Det er den lengste i engelsk fotballhistorie.

City har bygget seg opp en luke på 14 poeng ned til Manchester United på andreplass. Den luka virker å bli for stor skal vi tro ekspertene. Huseklepp svarte kontant «ja» på om håpet om seriegull er ute for Manchester United i Premier League-studio på onsdag. Nå handler det mer om å sikre en topp fire plassering for Manchester United.

- Det er mange kvalitetslag i Premier League og de eneste vi kan kontrollere er oss selv. Så hvis vi tar så mange poeng vi tror vi kan så kommer vil til å være med i toppen, svarte Solskjær på spørsmål om han nå måtte begynne å se bakover på tabellen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer