Vil stoppe spekulasjonene - la fram Froomes målinger

Team Sky lei doping-spekulasjoner.

 LEI:  Team Sky og Chris Froome har sett seg lei på alle doping-spekulasjonene, og har nå lagt fram britens fysiologiske data. Foto:AP Photo / Laurent Rebours / NTB Scanpix
LEI: Team Sky og Chris Froome har sett seg lei på alle doping-spekulasjonene, og har nå lagt fram britens fysiologiske data. Foto:AP Photo / Laurent Rebours / NTB ScanpixVis mer

Team Sky har bestemt seg for å frigi målinger av Tour de France-leder Chris Froome, for å stoppe spekulasjoner om doping.

Briten leder årets utgave av Touren med over fire minutter, og ser ut til å styre mot sin første sammenlagtseier. Men den suverene måten han har kontrollert løpet på har fått enkelte til å undre seg på om utviklingen hans er 100 prosent naturlig.

Nå har britens lag, Team Sky, frigitt fysiologiske data om Froome til fysiologen Frederic Grappe, som har analysert dem for den franske sportsavisen L'Equipe.

Grappes konklusjon er at Froomes utvikling siden gjennombruddet i 2011 er helt naturlig.

- Froomes prestasjonsdata de siste to årene samsvarer med profilen hans, som er eksepsjonell kraft under maksimal anstrengelse i fem minutter, som gir ham et fortrinn i forhold til de andre rytterne, sier Grappe til avisen.

(NTB)