RASISTISK: Innholdet i sangen som United-supportere synger om Romelu Lukaku skal være rasistisk. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix
RASISTISK: Innholdet i sangen som United-supportere synger om Romelu Lukaku skal være rasistisk. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB ScanpixVis mer

Sang om Romelu Lukaku

Vil stoppe United-fansens kontroversielle Lukaku-sang

«Rasistiske stereotyper er aldri akseptable, uavhengig av om intensjonen er å vise støtte til spilleren».

(FourFourTwo): Romelu Lukaku (24) har fått sving på sakene i Manchester United etter overgangen fra Everton i sommer, og står blant annet bokført med fem ligascoringer.

Supporterne på Old Trafford har trykket kraftspissen til sitt bryst og har også gitt belgieren en supportersang. Innholdet i denne sangen skaper problemer.

Det er antidiskrimineringsgruppa Kick It Out som har kontaktet Manchester United. De ber klubben stoppe fans fra å synge sangen, som de mener er «rasistisk».

- Vi har kontaktet Manchester United angående dette og vil jobbe tett med dem og FA for å sikre at det blir tatt hånd om, sier en talsperson for Kick It Out.

Synger om penis

Sangteksten omhandler størrelsen på Lukakus penis, og synges til melodien av Stone Roses' «Made of Stone». Selv om den er ment humoristisk fra fansens side, mener Kick It Out at den er både «støtende» og «diskriminerende».

«Rasistiske stereotyper er aldri akseptable, uavhengig av om intensjonen er å vise støtte til spilleren», heter det i en uttalelse ifølge engelske BBC.

Kick It Out har også vært i kontakt med Premier League for å få sangen bannlyst på engelske stadioner.

Manchester United-supporter Scott Patterson står bak den veldig populære bloggen Republik og Mancunia. Han skriver følgende etter å ha hørt sangen utenfor stadion i helgas kamp mot Everton:

«Jeg var flau over å høre den sangen og vil at vi skal være bedre enn det».

Risikerer straff

Det var etter Champions League-kampen mot Basel at det dukket opp videoer hvor supportere sang om Lukaku. Spissen scoret blant annet et mål i 3-0-seieren.

Nå risikerer fans som synger den aktuelle sangen å bli straffet, ifølge BBC.

Manchester United har foreløpig ikke kommentert saken, men ifølge engelske Independent har klubben «søkt råd i saken».

En talsmann for klubben sier at de har en «nulltoleranse overfor rasisme».

Kontroversiell sang

Det er ikke første gang en liknende hendelse dukker opp i Premier League denne sesongen.

Chelseas nyinnkjøpte spiss Alvaro Morata opplevde under en kamp mot Leicester at fansen sang en tekst med antisemittisk innhold hvor det antydes at Morata ikke liker jøder.

Chelsea beordrer derfor klubbens tilhengere til å slutte å synge den kontroversielle sangen om spanjolen.

- Både spilleren og klubben ber om at supporterne øyeblikkelig slutter å synge sangen, uttalte Chelseas talsmann Steve Atkins.

Spilleren selv hadde på ingen måte noe ønske om å bli assosiert med sangen.

- Folk som bruker denne formen for språk mot andre forsøker alltid å debattere en gråsone. Det er ikke noen gråsone. Språket som ble brukt var antisemittisk, mente Atkins.

Morata står på sin side bokført med tre ligascoringer etter overgangen fra Real Madrid.