Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil straffe filmerne

UEFA varsler suspensjoner og strengere straffer.

UEFA har sett seg lei på filming og bevisst luring av dommerne i fotball. Nå har UEFAs disiplinærkomité hatt et møte, der de har blitt enige om nye retningslinjer overfor juksemakerne.

- Det er viktig at UEFA gir spillerne klar beskjed om hva vi mener om filming, sier Peter Limacher, leder for UEFAs disiplinærkomité, til uefa.com.

- Spillerne må vite at hvis de skal jukse, så vil de bli møtt med straff. Hvis TV-bilder eller andre bevis viser at det har vært filmet, vil vi gå videre med saken i disiplinærkomiteen.

Lov 12

I lov 12 i fotballens regler, står det at filming skal straffes med gult kort. UEFA vil imidlertid gå videre og gjøre noe der dommerne faktisk blir lurt av filmingen.

- Vi kan gå inn og se på situasjoner der dommeren har blitt lurt, sier Limacher.

- Jeg ser det på følgende måte: hvis dommeren oppdager filmingen og gir gult kort, er saken klar.

- Men: hvis dommeren faktisk blir lurt, og en motspiller får rødt kort eller filmingen ender med straffe, er saken mye mer alvorlig enn det som nevnes i lov 12 i reglene.

Utestengelse

- UEFA kan ta saken selv. Vi kan bruke repriser i sakte film, og hvis det viser seg at det er åpenbar juks, kan vi gi suspensjon eller bot, sier Limacher.

UEFA bruker nå Tyskland som eksempel på hvordan de ser for seg framtida. Det tyske fotballforbundet har nylig gitt suspensjon til to spillere som har filmet.

Et annet spørsmål som det nå åpnes opp for, er om en spiller som urettmessig har fått gult eller rødt kort på grunn av fliming, skal «beholde» kortet.

- For øyeblikket kan vi bare trekke kort når dommeren har tatt feil av en spiller. Men vi vil se på det i framtida, sier Limacher.

Beskjeden er likevel klar: UEFA vil ikke lenger sitte stille å se det vakre spillet bli ødelagt.

MESTER I FAGET: Tro det eller ei, Filippo Inzaghi har ikke blitt rørt av Piacenzas Amedeo Mangone. Likevel når han her nye høyder.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media