Vil straffe ryktespreder

En brite trues med straff etter at han sendte en e-post og knyttet fotballspilleren til voldtektssaken i London. Kjente spillere henges ut flere steder.

 • - Lo mens de voldtok henne
 • Navngis på nettet
 • Aston Villa: - Ingen av våre spillere Advokatene til en av de påstått involverte spillerne fant i går fram til kilden til en e-post der noen av de som skal være involvert ble navngitt, skriver Daily Mail.

  Avsenderen, som jobber for et større firma, har blitt advart om at han kan bli anmeldt for injurier. Han har også blitt bedt om å oppgi detaljer om alle de han sendte meldingen til, oppgi kilden til påstandene og advart om at saken kan bli oversendt til riksadvokaten som et mulig forsøk på å hindre etterforskningen.

  Mannens arbeidsgiver er også informert.

  - Meldingen er ganske klar: Du er ikke immun mot rettslige skritt bare fordi det er på e-post, sier en advokat som representerer en av spillerne.

  Fortsatt på nett


  På internett kan man fortsatt finne flere navngitte Premier League-spillere som knyttes til gruppevoldtekten.

  Navnene på åtte Premier League-spillere som knyttes til voldtekten var fortsatt å finne i dag morges, skriver The Guardian i sin nettutgave i dag.

  Flere nettsteder har stengt sine diskusjonsforum i dag, mens det på andre sider fortsatt spekuleres livlig omkring hvem spillerne er.

  Dagbladet.no har også søkt med verdens mest brukte søkeverktøy, Google, og funnet flere diskusjonsgrupper der navn på flere spillere slenges ut som de involverte spillerne. Påstandene mangler stort sett kildehenvisninger eller noen form for bevis.

  Riksadvokaten advarer


  Eksperter mener ifølge The Guardian at det bare er et tidsspørsmål før navnene vil bli gjort offentlig kjent.

  Nå etterlyses en lovendring som stenger det juridiske smutthullet som gjør at rykter og påstander om navngitte personer får florere på nettet uten at de er under etterforskning.

  Riksadvokaten i Storbritannia har i dag gått ut med en klar oppfordrig til mediene om ikke ikke publisere materiale som kan forårsake forhåndsdømming. I en uttalelse heter det:

  «Riksadvokaten forstår den sterke offentlige interessen for omstendighetene, og for politiets etterforskning, rundt en tenåringsjentes påstand om at hun ble voldtatt av et antall Premier League-spillere på et hotell i London sentrum.

  Riksadvokaten har sett avisartikler de siste dagene. Han er meget opptatt av at bevis ikke ødelegges av potensiell forhåndsdømmende rapportering på dette tidspunktet.

  Politietterforskningen i denne saken er i gang, og Riksadvokaten minner redaktørene på at de må vurdere nøye framferden til journalistene for å forsikre seg om at ingenting blir gjort som kan forstyrre etterforskningen eller håndhevelsen av loven.»

ROM 316: Ifølge engelske aviser er den 17 år gamle jenta fortsatt i sjokk etter det som skjedde på rom 316 på ærverdige Grosvenor House Hotel i London.
STENGT: Det anerkjente fotballnettstedet Soccernet har stengt alle sine diskusjonsforum i dag.