Vil streike for Frisk

Tyske fotballdommere vil støtte kollegaen.

Nå er svenskens dommerkolleger i Tyskland forberedt på å gå ut i streik for å markere avsky. Anders Frisk og hans familie ble gjenstand for flere drapstrusler, i hovedsak fra England, i forbindelse med mestercupkampen mellom Barcelona og Chelsea forrige måned.

- Vi kan ikke bare stå som handlingslammede og se på. Dommerne kommer til å vise sin solidaritet (med Anders Frisk) på en måte som aldri før er vist i denne standen. Jeg er virkelig ingen venn av streik som virkemiddel, men nå tvinges vi til å spekulere i kraftige tiltak, sier dommersjef Volker Roth.

Tar ikke ansvar

- Jeg forstår Anders Frisk, og han er ikke den siste som bestemmer seg for ikke å fortsette med noe som skader ham og hans familie. Folk tar ikke ansvar, og det gjelder først og fremst trenere som igjen og igjen utagerer mot dommerne. Slik hisser de opp fansen mot dommerne, og det forekommer selv i Bundesliga, sier han videre.

Frisk er regnet som en av verdens aller beste fotballdommere, og i 2000 var han kampleder i EM-finalen.

- Jeg vil advare journalister og trenere mot å ta ut sinnet mot dommerne. Det kan handle om millimeterbeslutninger ved eksempelvis offsidesituasjoner. Fortsetter det på denne måten, vet jeg ikke hvordan det vil ende, sier Volker Roth.

Vil utestenge

UEFA-president Lennart Johansson sier til tyske Kicker at det kan bli aktuelt å utestenge trenere fra fotballen i et drastisk forsøk på å begrense skadevirkningene.

- Inntil nå har vi reagert med forargelse på respektløse uttalelser fra trenere mot dommere. I framtiden kan det bli nødvendig å utestenge disse trenerne over en lengre periode i et forsøk på å beskytte dommerne, sier Johansson.

Nå vil Det europeiske fotballforbundet (UEFA) forsøke å overtale Frisk til å endre beslutningen om å legge opp.

- Vi er i kontakt med Anders og vil forsøke å overbevise ham om å dømme igjen. Vi trenger folk av hans kaliber og kvalitet, sier talsmann William Gaillard i UEFA.

(©NTB)

FÅR STØTTE: Anders Frisk.