Vil stresse mindre

Kjetil Aamodt har funnet resepten som skal gjøre ham til en alpinvinner igjen: - Jeg må være mindre opptatt av andre ting enn alpint, sier han til Dagbladet.

Kjetil Aamodt innrømmer at utenomsportslige gjøremål har tatt for mye tid. Og at det kan være en av årsakene til at han hadde få høydepunkter i bakken sist vinter.

- Jeg har stressa for mye med andre ting. Det kan være business-saker eller helt vanlige private aktiviteter. Det er viktig å kunne koble ut idretten i blant, men det finnes en grense, sier Aamodt.

I vinter skal Kjetil ha de aller fleste tankene rettet mot bakken. Alt det andre får komme seinere.

- Jeg er i ferd med å bruke mer tid og tankevirksomhet på idretten igjen. Jeg har skjønt at tida går veldig fort. Det er nå jeg kan gjøre det godt på ski. Om ikke lenge er det for seint, sier Aamodt.

Han har trent godt i sommer og testene viser at det er en sterkere Aamodt som går løs på en ny sesong. Men han sliter fortsatt med den tekniske biten - som i fjor.

- Det går bra i slalåm og utfor på trening, men jeg sliter i storslalåm og super-G. Hvis det ikke bedrer seg, er jeg redd jeg ikke kan hamle opp med Hermann Maier denne sesongen heller.