Helseministeren reagerer etter Dagbladet-avsløringer

Vil styrke tilbudet

Helseministeren sier de vil trappe opp satsingen på behandling av spiseforstyrrelser.

NY PLAN: Nå vil helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) lage en ny opptrappingsplan for psykisk helse. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
NY PLAN: Nå vil helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) lage en ny opptrappingsplan for psykisk helse. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helse og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier til Dagbladet at det behov for å styrke tilbudet for personer med spiseforstyrrelser ytterligere, både i spesialisthelsetjenesten og i kommunene.

- Hovedmålet er at flere skal få hjelp så tidlig som mulig. Regjeringen vil derfor lage en ny opptrappingsplan for psykisk helse med øremerkede midler. Opptrappingen skal ha et sterkt fokus på å bygge ut arbeidet med psykisk helse i kommunene, og å sikre økt kapasitet i spesialisthelsetjenesten, skriver Kjerkol i en e-post til Dagbladet.

Kritisk

I går sa Kjell Åge Holter, administrator for Facebook-gruppa Pårørende til barn, unge og voksne med anoreksi nevrosa, i Dagbladet at det er stort behov for å bygge opp tjenestene ute i kommunene.

- Spesialisthelsetjenesten bygges ned, for å bygge opp tjenestene ute i kommune, men det er ikke personell nok. Så nå bygger man ned et tilbud som i utgangspunktet er svakt, så skal man bygge opp et tilbud ut fra noe som ikke finnes fra før i kommunehelsetjenesten. Det er under enhver kritikk, sa Holter.

Helseminister Kjerkols svar på dette er altså at regjeringen vil lage en ny opptrappingsplan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer