Vil ta Berlin tilbake til toppen

Det koster å bli den fineste fotballdama i Tyskland. Men nå har i hvert fall Hertha fått samlet inn pengene.

MER JUBEL:  Hertha har endelig fått orden på økonomien, og satser på å komme tilbake i toppen av Bundesligaen. Her jubler lagkaptein Peter Pekarik etter en scoring av John Antony Brooks på slutten av fjorårsesongen som endtdte med 11.plass. FOTO Reuters/Tobias Schwartz.
MER JUBEL: Hertha har endelig fått orden på økonomien, og satser på å komme tilbake i toppen av Bundesligaen. Her jubler lagkaptein Peter Pekarik etter en scoring av John Antony Brooks på slutten av fjorårsesongen som endtdte med 11.plass. FOTO Reuters/Tobias Schwartz. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Denne uka døde Hertha Berlins gamle storscorer Helmut Faeder. Han ble 79 år gammel, og ble minnet med varme og  respekt i lokalavisene i den tyske hovedstaden.

Hans liv som fotballspiller rammer inn det som berlinerne håper skal bli en ny storhetstid for Den gamle Damen i tysk fotball. På 351 seriekamper scoret Faeder smått fantastiske 212 mål, og fikk være med på mye av det som har gitt Hertha Berliner Sport-Club en spesiell plass i tysk fotball.

Historien om Die alte Dame er fortellingen om en passe skakk by med glanstida si før Hitler, en serie upassende nedrykk, inndratt lisens, degradering til amatørligaen og pengetrøbbel.

Masse pengetrøbbel.

MIDT i denne historien satt landslagskeeper Rune Almenningen Jarstein på benken i går kveld og så klubbkameratene slå amatørene fra Viktoria Köln 4-2 på bortebane:

- Det var en typisk slitsom cupkamp, sier Rune, etter at amatørene vant skuddstatistikken og holdt på å hente inn gjestenes 3 - 0 ledelse til tross for at keepermakker Thomas Kraft stod bra i mål.

Det hadde i så fall også vært typisk. Herthas moderne cuphistorie er ikke direkte lysende. Det har endt med stopp mot små lokalklubber både i første og andre runde, men nå skal altså alt bli annerledes. Berlinerne snakker allerede om finale hjemme på Olympiastadion til våren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer