- Vil ta dem 100 år å komme på samme nivå

Ferguson hyller United-historien etter City-triumfen.

TUNGT NEDERLAG: Kontrasten til jubelscenene på Etihad var stor da Manchester United-leiren fikk høre om Manchester Citys snuoperasjon. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
TUNGT NEDERLAG: Kontrasten til jubelscenene på Etihad var stor da Manchester United-leiren fikk høre om Manchester Citys snuoperasjon. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATESVis mer

Etter 44 års venting kunne Manchester City feire seriegull. En av tidenes mest dramatiske sesongavslutninger endte i lyseblå jubel.

City-manager Roberto Mancini var høyt oppe etter triumfen. To scoringer på overtid ga Manchester City 3-2-seier over Queens Park Rangers og sikret laget Premier League-tittelen på bedre målforskjell enn byrival United.

- Det var en vill avslutning på en vill sesong. Jeg har aldri sett en lignende avslutning, sa Mancini.

- Det beste laget vant tittelen. Jeg synes vi har spilt den beste fotballen, vi har scoret flest mål og slått United to ganger. Når man slår dem to ganger, scorer flere mål enn dem og slipper inn færre mål, da fortjener man det, la italieneren til.

Stolt City så ut til å rote vekk ligatittelen, men ble reddet på overtid. Edin Dzeko utlignet først for vertene to minutter på overtid. To minutter senere sendte Sergio Agüero fansen til himmels med sin 3-2-scoring.

Etter de dramatiske sluttminuttene ble City-spillerne hyllet av Mancini. - Jeg er svært stolt av spillerne mine. De ønsket å vinne denne tittelen, og de jobbet hardt for dette. Vi bør være stolte av dette, sa manageren.

United fortvilte I Sunderland fortvilte Manchester Uniteds spillere og fans. United hadde vunnet 1-0, men det var ikke nok. City vant seriegull på bedre målforskjell.

United-manager Alex Ferguson gratulerte City med ligagullet.

- Det er en fantastisk prestasjon. Det er ingen enkel liga. Det er verdens tøffeste liga, og alle som vinner den, fortjener det, sa Ferguson.

Sir Alex lover at United skal gjøre alt for å ta tilbake tittelen neste sesong.

- Vi tar imot utfordringer. Vi er gode på det, sa han.

Han mener City har langt igjen før den er en like stor klubb som United.

- Vi har en rik historie. Bedre enn noen andre. Det vil ta dem 100 år å komme på samme nivå som vår klubbhistorie, sa skotten.

Mancini håper på flere spennende dueller med Ferguson.

- Det var viktig for oss å vinne dette mesterskapet, og jeg håper Manchester City kan ha en stor framtid. Vi er glade, for dette er klubbens første seriegull på 44 år. Jeg håper vi kan fortsette å vinne. Jeg er glad for at Sir Alex sier han føler seg to-tre år yngre på grunn av konkurransen. Jeg håper han snart føler seg ti år yngre, sa City-sjefen.

(NTB)