Vil ta en ny skalp på Lerkendal

FFK-optimisme etter poeng i Bergen og seier mot VIF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Direkte klokka 18: Rosenborg - Fredrikstad

(Dagbladet.no) FFK har ennå ikke vunnet på bortebane denne sesongen, og i kveld gjester de Lerkendal - ikke akkurat det enkleste stedet å hente tre poeng.

Men østfoldingene reiser til Midt-Norge med en god porsjon selvtillit i bagasjen, etter at de spilte uavgjort mot Brann i den siste bortekamen, 16. mai.

- Det var en veldig stimulerende opplevelse for oss. Det var en veldig bra go i laget i Bergen, og vi må legge ned en like hard jobb i kveld, sier trener Anders Grönhagen til Dagbladet.no.

Utladet etter seier

Rosenborg har scoret 12 mål på fire hjemmekamper denne sesongen. Det sier seg selv at det er litt av en oppgave Fredrikstad står overfor.

- Det kommer til å bli steintøft. Vi må være veldig kompakte, for all del ikke miste ballen sentralt på banen og være obs på dødballene deres. Og når vi får sjansen, må vi være kalde, for du kan ikke forvente å få mange sjanser på Lerkendal, sier den svenske treneren.

Etter poenget i Bergen vant Fredrikstad 1-0 hjemme mot Vålerenga, noe som betyr at FFK - som før sesongen ble tippet ned i 1. divisjon - har tatt poeng fra to av de fire lagene som ble sett på som de største medaljekandidatene.

JUBEL I BERGEN: Raio Piiroja jubler etter ett av sine to mål borte mot Brann. Foto: BJØRN ERIK LARSEN / SCANPIX
JUBEL I BERGEN: Raio Piiroja jubler etter ett av sine to mål borte mot Brann. Foto: BJØRN ERIK LARSEN / SCANPIX Vis mer

Det ble imidlertid stortap mot Lillestrøm i seriepremieren - og i kveld møter de det fjerde laget av forhåndsfavorittene.

De to siste ukene har Grönhagen hatt kvalitetstid med spillerne på treningsfeltet, i landslagspausen.

- Vi var litt slitne etter seieren mot Vålerenga. Det var en seier som var veldig viktig mentalt sett, og vi ble litt utladet. Derfor har det vært godt med en pause og gutta ser nå veldig pigge ut. Jeg har aldri hatt så mange folk på trening som de siste dagene, sier Grönhagen.

- Tettere bakover

Han forsikrer om at Fredrikstad ikke kommer til å lage en mur rundt egen 16-meter i et desperat forsøk på å holde trønderne unna.

- Vi er ikke et sånt lag. Dersom vi legger oss bakpå vil vi bare gi dem et gratis overtak. Vi må spille på våre kvaliteter, selv om vi selvfølgelig også må innrette oss litt etter motstanderen.

FFK har bare to seire på de 18 siste kampene på Lerkendal. Den siste kom i 2005, da heltemodig innsats sørget for en 1-0-seier.

De siste to sesongene har Fredrikstad slitt med å tette igjen på bortebane. Klubben har nå 14 kamper på rad på fremmed gress uten å holde nullen. Anders Grönhagen sporer imidlertid en forbedring, tross 12 innslupne på fire bortekamper.

- Vi har sluppet inn mange mål, men jeg synes trenden i det siste har vært bra. Vi har blitt mye tettere bakover, sier Grönhagen.

TROR PÅ POENG: Anders Grönhagen mener laget er godt nok til å true RBK på Lerkendal og kanskje få med seg poeng hjem til Østfold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer