Vil ta fra Nannskog en halv million av årslønna

Stabæk-ledelsen har foreslått et lønnskutt på 15 prosent.

FORNEBU, AKERSHUS,  20090503:
 Stabæks Daniel Nannskog under eliteseriekampen i fotball  mellom Stabæk og Lyn ,som endte uavgjort 0-0 i Telenor Arena på Fornebu søndag.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
FORNEBU, AKERSHUS, 20090503: Stabæks Daniel Nannskog under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Lyn ,som endte uavgjort 0-0 i Telenor Arena på Fornebu søndag. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

|||
(Dagbladet.no): Stabæk-ledelsen har denne uken informert spillere og spillerutvalg og Bærum-klubbens økonomiske tilstand. Den er mildt sagt ikke god, og nå kommer tiltakene:

En lønnsnedgang på 15 prosent er hva Stabæk-ledelsen foreslo for spillerne tidligere i uka. Går forslaget igjennom, vil Daniel Nannskog, som en av de best betalte spillerne i klubben måtte innfinne seg med en lønnsreduksjon på rundt en halv million kroner i året.

Årslønna til svensken skal etter det Dagbladet forstår ligge et sted mellom tre og fire millioner kroner.

Det jobbes nå intenst for å få finne andre løsninger på Fornebu, men foreløpig er dette det forslaget som foreligger.

Før dagens trening var det fortsatt mange i spillerguppa som ikke var orienterte om ledelsens forslag, blant annet på grunn av fravær gjennom respektive landslagsoppdrag, men i dag fikk de siste spillerne beskjeden de har fryktet:

Det går mot lønnskutt.

Teller på knappene
Bærum-klubben har utestående fordringer på mellom 30 og 40 millioner kroner som skal betales, og måtte i forrige uke kvitte seg med arvesølvet da investor Kjell Chr. Ulrichsen overtok Telenor Arena.

Stabæk-supporteren ga samtidig klubben et likviditetslån på ti millioner kroner for at de løpende utgiftene skulle betjenes, men likevel ligger det an til at spillergruppa nå vil få merke at klubbkassa er tom.

Det store spørsmålet er likevel om Stabæk-spillerne kollektivt vil gå med på klubbens forslag. Etter hva Dagbladet forstår er det flere av spillerne som ikke spesielt lystne på tiltaket, og som nå vurderer sin fremtid i klubben.

Mange av spillerne har undertegnet (nye) kontrakter med Stabæk det siste året, og føler seg ført bak lyset, andre igjen er lei etter å ha vært med på det samme før, mens minst fire av spillerne har kontrakter som går ut i løpet av det neste halvåret.

- Muligens må vi bare redusere ambisjonene, og la folk få sjansen andre steder. I Hammarby er man jo nær konkurs, og lar spillere gå, kanskje vi må gjøre det samme, sier Daniel Nannskog til Dagbladet.

NISO er kritisk
Forutsetningene for å få til et lønnskutt er at alle blir med på det i fellesskap. Men siden kontraktene er individuelle, kan ingen spillere tvinges til å gå med på et slikt flertallsvedtak.

- Selv om man går med på en kollektiv løsning, må en slik, ny avtale godkjennes av den enkelte. Men er det noen som ikke går med på løsningen, så er det jo liten vits, påpeker Silje Vaadal i NISO.

- Det er jo heller ingen garanti for at man går med på de forslagene ledelsen har lagt frem, minner Vaadal om.

Hun er sterkt kritisk til måten norske fotballklubber er blitt driftet på de senere årene.

- Jeg har vært med på møtene med Stabæks ledelse de siste dagene, og de har vært ryddige.

- Likevel er det litt enkelt for mange klubber å skylde på finanskrisen. Det største problemet har ofte vært tidligere underskudd som man har dratt med seg, og at man ikke har hatt noen egenkapital å tære på - noe som gjør klubbene veldig sårbare.

Refser toppklubbholdningen
NISO-sjefen er dessuten rystet over måten norske toppklubber når forholder seg til gjeldende og allerede inngåtte avtaler.

- Når klubbene nylig uttalte at det ikke var noen av dem som utelukker lønnskutt, så kan en lure på om de synes det er greit å bryte kontrakter man allerede har inngått.

- Det som må være helt klart når man går til så drastiske skritt er at man ikke går ut og henter inn forsterkninger like etter man har foretatt slike lønnskutt. Det er helt uakseptabelt, advarer fagforeningslederen.