Vil ta ny test i Romania

Adrian Mutu sier at han aldri ville tatt dop på grunn av de strenge doping-reglene i engelsk fotball. Nå vil han at den viktige B-testen analyseres i Romania.

LONDON (Dagbladet): -  Jeg vil vite sannheten. Jeg forstår ikke hvorfor alle disse tingene har skjedd. Jeg er sjokkert, sa Adrian Mutu i går kveld.

Chelsea-spissen fløy i går fra Italia til London for å møte manager Jose Morinho og lederen for den engelske spillerforeningen (PFA), Gordon Taylor, etter kokain-anklagene.

-  Vi har vært klar over situasjonen en tid, da vi samarbeider med fotballforbundet om dopingtester. Nå må dette foregå konfidensielt, og jeg vil ikke at folk trekker forhastede slutninger. Det må gjennomføres en ordentlig høring, en ny test, og spilleren må få mulighet til å svare for seg, sier Gordon Taylor til Sky Sports.

SKANDALENE

September 2003: Skilles fra sin rumenske programleder-kone Alexandra etter et turbulent ekteskap som varte i drøyt to år. Paret krangler om foreldreretten til sønnen Mario. De to, Romanias svar på Posh og Becks, skal visstnok være sammen igjen.

Januar 2004: Involvert i en heftig krangel med Birminghams Darren Purse etter en kamp.

April 2004: I klammeri med skotsk politi etter en landskamp for Romania. Samtidig omtaler lagkamerater på Chelsea han som sur og gretten.

Mai: Blir hemmelig filmet av en britisk avis mens han besøker den kjente pornostjernen Laura Andresan (27).

Juli: Benekter ryktene om at han figurerer på en liste over idrettsutøvere som skal ha blitt forsynt med narkotika etter at nevøen til den rumenske fotballpresidenten blir arrestert for å selge narkotika.

September Involvert i en biljakt i Bucuresti, etter å ha nektet å stoppe for politiet. Mister lappen i tre måneder. Legene mener Mutu er blitt sprø av pengene og berømmelsen.

Oktober: I åpen krangel med Chelsea-manager Jose Mourinho etter å ha blitt nektet å spille landskamp for Romania på grunn av en påstått kneskade. Blir trukket to uker i lønn, og skittentøysvasken fortsetter.

Søndag: Nyheten sprekker om at den omstridte Chelsea-spilleren har testet positivt på kokain under prøver tatt på Chelseas treningsbane i september. Nå risikerer han to års utestenging fra all fotball - og å miste en 8,5 millioners sponsorkontrakt med Pepsi hjemme i Romania.

Kan tape 130 millioner

Søndag kveld kom det fram at Mutu har testet positivt på kokain. Nå må det gjennomføres en såkalt B-test, av samme urinprøve som den første. I følge dagens The Sun vil Mutu at denne testen skal analyseres hjemme i Romania, der han mener han har større sjanser til å bli behandlet rettferdig. Dersom B-testen er positiv risikerer Mutu å bli utestengt fra all fotball i to år. Det vil sannsynligvis bety slutten på karrieren. Mutu har ennå tre og et halvt år igjen av kontrakten med Chelsea, og vil tape over 120 millioner kroner ved en eventuell utestengelse.

Den skjebnesvangre prøven skal ha blitt tatt under trening på Chelseas treningsbane i september.

Fikk beskjeden i Italia

-  Du kan vel forestille deg hvordan spilleren føler seg. Han har allerede slitt i Chelsea, og dette har gjort ting om mulig enda verre, sier en talsmann for Mutu til BBC.

-  Han var i komplett sjokk, sier Mutus rumenske agent, Victor Becali.

I går fløy Becali og hans partner til London for å møte Chelsea-ledelsen.

-  Jeg har hørt mange folk i Romania si at dette er Chelseas hevn over Mutu, men det tviler jeg sterkt på. Det er uansett ikke i klubbens interesse å offentliggjøre denne historien. De har interesse av å få solgt Mutu, sier Becali.

Kokain-sjokk nummer to

Dette er den andre kokainskandalen i Chelsea. For to år siden testet keeperen Mark Bosnich positivt på kokain. Han ble suspendert i ni måneder.

Forholdet mellom Mutu og Chelsea-manager Jose Morinho skal ha vært anstrengt helt fra starten, og spekulasjonene har gått høyt om hvordan Morinho skulle kvitte seg med den rumenske spissen. Nå har han fått en anledning - men neppe den han hadde ønsket seg.

Hjemme i Romania får Mutu full støtte.

-  Det er litt av et sammentreff at hele denne nye utviklingen rundt Mutu kommer like etter at han hadde en offentlig krangel med Jose Morinho og Chelsea, sier fotballsjef Dumitru Dragomir.

KOKAINMISTENKT: Skandaleoppslagene har stått i kø for Adrian Mutu etter at han kom til Chelsea i august i fjor. Dersom de endelige prøvene viser at han har brukt kokain, kan karrieren være over for godt. Mutu har nå to uker på seg til å kreve en såkalt B-test.