Vil ta over etter Semb

Dette er ikke en sein aprilspøk: Egil «Drillo» Olsen og Nils Arne Eggen er åpne for å trene det norske fotballandslaget sammen.

Hvem som skal ta over etter Nils Johan Semb har vært et mye omtalt spørsmål den siste tiden. Mandag lanserte to av Norges mest profilerte fotballtrenere en idé mange hadde trodd aldri ville komme.

- Det kunne kanskje blitt en bra duo en gang i framtiden, sier Nils Arne Eggen.

- Egil Olsen og Nils Arne Eggen?

- Ja, for eksempel Det er ingen som har mer erfaring til sammen. Selvfølgelig kunne jeg tenke meg en slik jobb hvis jeg blir spurt, overrasket Eggen med å si i intervjuet med TV 2.

Egil «Drillo» Olsen er i likhet med den tidligere Rosenborg-treneren sikker på at dette kan bli en god løsning for det norske landslaget.

- Vi er et bra team. Så får vi kanskje slått i hjel noen myter om at vi står milevis unna hverandre i synet på fotball. Det gjør vi definitivt ikke. Det fotballmessige ville gått veldig bra, sier han, og avslører samtidig at dette ikke er noen fersk tanke.

- Vi har lenge fleipet om å ta et lag sammen, men vi har aldri snakket om landslaget, sier han.

På spørsmål om det virkelig er aktuelt å ta jobben sammen med Eggen, svarer Drillo følgende:

- La nå de to kampene mot Spania gå i fred og ro, så skal jeg snakke med Nils Arne i mellomtiden.

Hareide positiv

Sammen med Brugge-trener Trond Sollied har Rosenborg-treneren vært et av de heteste navnene som ny landslagssjef. Mandag kom det overraskende utspillet fra Drillo og Eggen om at de kan være interessert i å ta jobben sammen.

Og Åge Hareide synes det ville vært en god løsning.

- Jeg synes det er veldig interessant. Det er to menn med mye erfaring og kunnskap, pluss det at dette kan skape mye entusiasme rundt landslaget.

- Det at både spillere og folk rundt har tro på landslaget, er viktig i alle sammenhenger. Selvsagt må resultatene komme, men dette ville ha startet en prosess med å skape ny entusiasme, sier Hareide til NTB.

Han tror kombinasjonen Drillo/Eggen er spiselig både for det norske folk og spillerne på landslaget.

- Ja, det vil jeg tro. Begge har stor kunnskap om fotball, og har gode resultater å vise til. Det veier tungt i fotball, sier Hareide.

(NTB)

KNOLL OG TOTT: De voksne herrene går ikke av veien for å trene landslaget.