- Vil ta straffer

AMSTERDAM (Dagbladet): Valencia- Milan 2- 1. Med fotballskoa hjemme på hotellet satt John Carew (21) og så kamerat Kily Gonzales slå inn seiersmålet fra straffemerket. Med Mendieta i Lazio ønsker han nå å bli Valencias faste straffeskytter.

- Det er viktig for en spiss å ta straffer, sier John Carew. - Det blir jo flere mål av det. Og derfor har jeg lyst til å bli lagets straffeskytter.

- Hadde jeg fått sjansen forrige sesong ville jeg sikkert kommet opp i 18 mål totalt.

Det antallet mål i Primera Liga sist man spilte om poeng ville gitt en fjerdeplass på toppscorerlista. Når Valencia ligaåpner hjemme mot Real Madrid 26. august, sikter John Carew enda høyere. Og han må det også - både sikte og score.

Fordi Valencia i løpet av helga har kjøpt ligaens toppscorer - Salva fra nedrykkslaget Racing Santander - som konkurrent til Store-John.

- Han kostet visstnok 98 millioner og er et gullkjøp både for klubben og meg, sier John Carew. - Ingen ting er bedre en konkurranse. Og jeg kan ikke spille like mange kamper som forrige sesong.

- Det orker jeg ikke.

Spilte mest

I debutsesongen i Primera Liga var John Carew den mest benyttede Valencia-spilleren. Han mener å ha spilt 60 kamper på åtte måneder. Og grunnen til at måltørken kom etter det 11. seriemålet var slitasje. Halvannen måned før slutt var gutten rett og slett utslitt.

- Jeg har snakket med den nye treneren om akkurat den biten der, sier John Carew til Dagbladet. - Derfor er jeg veldig glad for at Salva nå er klar for klubben. For sjøl om vi ikke skal rullere slik mange andre klubber gjør, trenger alle å hvile innimellom.

- Med tre gode spisser i stallen kan alltid en av oss sitte på benken.

Bedre lag i år

Mendietas arvtaker på Valencias midtbane, Gonzalo De Los Santos, viste seg fram skikkelig for første gang i går. Carew mener han fyller rommet etter Valencias største sønn uten problemer.

- Han er større og sterkere, sier Store-John. - Vi trenger det. Og så scorer han mål også - akkurat som Mendieta.

Mot Milan gjorde han 1- 1 etter 84 minutter.

- Jeg mener de kjøpene vi har gjort gjør oss til et bedre lag enn det vi hadde forrige sesong, sier Carew. - Stallen vår er sterkere nå. Og derfor er jeg veldig optimistisk. Det eneste som er synd er at vi ikke skal være med i Champions League.

Den muligheten blåste Valencia i ligainnspurten. Carew mener veien til CL-finalen i Milano var det som ødela.

- Vi fokuserte for mye på Champions League, sier han. - Fra kvartfinalen og ut dreide alt seg om det. Og flere av oss var utbrent - vi hadde ikke krefter igjen. Det eneste vi tenkte på var å vinne Champions League.

Men det gikk ikke - Bayern München vant på straffespark. I et avsluttende drama hvor John Carew beviste sine kvaliteter som straffeskytter.

- Du kan ikke ta straffer under større press enn det. Derfor håper jeg på sjansen i Valencia, sier John Carew til Dagbladet.

<B>GLAD FOR NY SPISS:</B> Tross konkurransen som naturlig følger med, er John Carew glad for at spissen Salva har kommet til Valencia. I fjor var Carew Valencias mest benyttede spiller. Det slet ham ut.