Vil til Schalke 04

Ronny Johnsen (33) og Øyvind Leonhardsen (31) er i tyske Schalke 04 med håp om spill i Bundesliga. - Det er en fantastisk mulighet, sier Leo til Dagbladet.

Rune Hauge er mannen bak oppholdet som forhåpentligvis åpner døra til fotball i Tyskland. Fredag ga han Ronny Johnsen og Øyvind Leonhardsen beskjed om at den norske landslagsduoen var ønsket i Schalke 04. Lørdag var de på plass.

- Alt skjedde i hui og hast, sier Leo. - Da Rune (Hauge) ga beskjed, dro vi så fort vi kunne. Og lørdag så vi Schalke mot Wolfsburg, søndag var vi med på restitusjonstreninga og i går var det fri. Hva som skjer videre er jeg ikke helt sikker på.

Ifølge Schalke 04 skal Ronny Johnsen og Øyvind Leonhardsen være i Tyskland ut uka. De skal trene og vurderes av trener Frank Neubarth. Den medisinske testen er allerede bestått.

- Den sportslige kvaliteten på disse spillerne er hevet over tvil. Begge har jo spilt lenge i den engelske serien. Men trener Frank Neubarth vil gjerne se dem i aksjon før vi eventuelt kjøper dem, sier Schalkes kontraktsansvarlige Andreas Müller til klubbens nettsider.

- Det er Neubarths vurderinger som blir avgjørende. Treneren ønsker selvfølgelig å danne seg et bilde av spillernes fysiske tilstand for å se om de kan hjelpe oss videre, sier Müller.

Grodås anbefaler

- Jeg har snakket med Frode Grodås - han sier det er en kjempeklubb, sier Leo.

- Og mitt inntrykk så langt er utelukkende positivt. Vi ble veldig godt mottatt, stadion de har, er en av de fineste jeg har sett og så er det jo en stor klubb da. Og derfor hadde det vært morsomt om det ble noe av. Jeg har jo ingen framtid i Tottenham.

Men:

Øyvind Leonhardsen har kontrakt med Tottenham. I ett år til. Hvilket betyr at han i motsetning til Bosman-spiller Ronny Johnsen vil koste penger.

- Og det forholder jeg meg også til, sier Leo. - Det sier seg sjøl at også klubbene må bli enige.

Men hvor mye Tottenham vil kreve har han ingen formening om.

- Jeg vet ikke noe, tror ikke noe, og spekulasjoner er håpløst. Jeg ønsker bare at det går i orden.

Hauge kommer snart

Rune Hauge, som var utilgjengelig i går kveld, har ennå ikke vært i Tyskland. Han sørget bare for at spillerne kom nedover så fort som mulig.

- Vi fikk beskjed om å reise og se på forholdene. Og alt vi har sett så langt, er veldig bra, sier Leo.

Ronny Johnsen, som har stående tilbud fra Molde og Vålerenga, har siden bruddet med Manchester United sagt at han primært ønsker å fortsette karrieren i utlandet. Svarer han til trener Schalke-trener Frank Neubarths forventninger kan det altså bli Bundesliga. Men lengden på eventuelle kontrakter vet verken Ronny eller Leo noe om.

Den biten blir overlatt til Rune Hauge når han dukker opp.

- Ingen ting er diskutert. Nå skal vi først trene noen dager, og så får vi se. Og heldigvis føler jeg meg i god form - jeg har hatt en god sesongoppkjøring med Tottenham. Det hjelper, sier Leo.

Men oppkjøringa var ikke bedre enn at Øyvind Leonhardsen vet at han ikke er med i manager Glenn Hoddles framtidsplaner.

- Jeg har vært involvert i sju kamper og spilt to av dem fra begynnelse til slutt. Men det har vært som sideback. Og derfor er det ingen tvil om at de ikke ønsker meg videre. Det er bare sånn det er, sier Leo.

Landslaget er viktig

Ambisjonene om videre landslagspill er også viktig når det gjelder denne muligheten i Tyskland. Både Ronny Johnsen og Øyvind Leonhardsen har mye ugjort.

- Og derfor er det viktig å få spille igjen, sier Leo. - Jeg ser dette som en fantastisk mulighet til kontrakt på slutten av karrieren.

Ronny Johnsen var ikke tilgjengelig for kommentarer i går kveld.

  • Øyvind Leonhardsen ble koblet til Schalke 04 allerede for én måned siden. Da ble han overrasket over opplysningen da Dagbladet ringte. Og han ble enda mer overrasket over prisantydningen den gangen:

- 20 millioner? Det er da vel ingen som vil betale så mye for meg?

TIL TYSKLAND? Ronny Johnsen jubler over sitt foreløpig siste landslagsmål, mot Wales i september i fjor.
TIL TYSKLAND? Øyvind Leonhardsen jubler her over sitt siste landslagsmål så langt - mot Bulgaria i april i fjor.