Vil til topps igjen

Oppgitt over egen og teamets prestasjon innkalte Petter Solberg (30) alle Subaru-sjefene til et langt møte i England foran helgas VM-runde i Tyrkia.

Subaru-føreren var langt nede etter at han måtte bryte den forrige VM-runden på Kypros, og for å forsikre seg at de fortsatt har samme ambisjoner tok han initiativ til å bruke en av sine få fridager til å møte sjefene sine i Prodrive - firmaet som drifter Subarus rallysatsing - like utenfor London sist torsdag:

David Lapworth, Pierre Genon, Paul Howarth, Ed Wood og Steve Farrell måtte fint innfinne seg når stallens førstefører følte behov for å stake ut en ny vinnerkurs.

Med seg i reiseveska hadde Petter et A4-ark med tittelen «How to win». Her hadde han skrevet ned fem-seks spørsmål han ønsket en avklaring på.

Sju timer

Han ønsker ikke å røpe punktene overfor Dagbladet, men bekrefter at noe måtte gjøres etter innsatsen på Kypros sist.

-  Jeg har gått rundt i min egen verden etter løpet på Kypros. Kona mi sier at hun ikke har kjent meg igjen i det hele tatt, så det var viktig å få dette ut nå. Vi mangler litt på å nå toppen igjen, men det gjorde godt å sette seg ned alle sammen rundt samme bord, sier Petter Solberg til Dagbladet.

-  Teamet vårt er veldig bra, det er fine folk, men vi måtte se litt nærmere på hvordan vi kan samarbeide best mulig.

Færre personer

Petter tok også selvkritikk.

-  De mente at jeg prater om 15 forskjellige ting på en gang, og at jeg må bli flinkere til å konsentrere meg om en ting. Og jeg er helt enig. Jeg maser kanskje for mye på alle rundt meg. Det er ikke for å tråkke noen på tærne, men jeg er bare så sugen på å ta Loeb. Nå er vi blitt enige om at jeg skal forholde meg til litt færre personer framover, sier Petter.

PS! Petter Solberg noterte seg i går for den nest beste tida under testkjøringen foran Rally Tyrkia, bare slått av finske Marcus Grönholm under shakedown.

<!--BTEK0--> VANT: Da Petter Solberg kjørte Rally Mexico i mars, gikk han helt til topps. Nå håper Subaru-føreren å gjenta suksessen.