Vil til topps

Lasse Kjus har hatt en flott sesongstart med tre pallplasseringer. Likevel er han ikke fornøyd: - Jeg jobber psykisk for å få ut mer aggressivitet i kjøringen, sier Kjusern til Dagbladet.

Kjus er i dag tilbake i løypene i Vail der han ble kåret til verdens beste alpinist under VM i 1999. Den gang tok han to gull og tre sølvmedaljer.

- Det var en opplevelse og forhåpentligvis blir det like gøy også i helgen, sier Kjus og fortsetter:
- Fra VM i Vail setter jeg gullet i storslalåm høyest fordi det var det mest overraskende.

Må risikere mer

I fjor delte han VM-tittelen i super-G med Hermann Maier og tok sølv bak samme mann i utfor. I dag jakter han sesongens første utforseier - og også i år blir østterikeren den tøffeste utfordreren.

- Skal jeg slå Hermann må jeg kjøre fryktelig raskt, men det ønsker jeg å forsøke på. Det vanskelige er å få ut det lille ekstra som må til for å slå alle konkurrentene, sier Kjus.

Han har følgende vinnerresept:

- Jeg skal prøve å få mer adrenalin inn i kjøringen. For å kjøre raskere må jeg også risikere litt mer.

Han har hatt en veldig flott sesongstart med en andreplass i storslalåm, andreplass i super-G, tredjeplass i utfor og 10. plass i slalåm. Likevel mangler seieren.

- Den gode starten har gitt meg selvtillit til å tørre og slippe meg mer løs, sier Kjus.

Trenger bekreftelse

Han er den klart beste norske alpinisten i øyeblikket, men tenker ikke så mye på det.

- Alle trenger en bekreftelse på at de kjører bra innimellom, og jeg er den som har fått best bekreftelser så langt, sier Kjus og fortsetter:

- De andre på laget sliter uten bekreftelser, men det er likevel en fin stemning, sier Kjus.

I denne uka fikk han også en bekreftelse på at kleskolleksjonen hans «Kjus Systems» holder et høyt nivå. Kleskolleksjonen fikk tildelt merket «God design» av Norsk Designråd.

- Det var veldig gøy å få en bekreftelse på at jeg har gjort en bra jobb, sier Lasse Kjus.

VANSKELIG:</B> Lasse Kjus har gjort det veldig godt i sesongstarten. Han sliter imidlertid med å klatre helt til topps på seierspallen. - Det er vanskelig å få ut det lille ekstra som gjør at du er bedre enn alle konkurrentene dine, sier Kjus til Dagbladet.