NEDERLAND OG BELGIA LOKKER: Alexander Mathisen håper på tilbud fra utlandet de neste månedene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
NEDERLAND OG BELGIA LOKKER: Alexander Mathisen håper på tilbud fra utlandet de neste månedene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

Vil til utlandet og dropper Aalesund

Alexander Mathisen kan forsvinne.

|||- Utlandet frister og tiden er inne for å ta et skritt videre, sier Alexander Mathisen. Og takker nei til videre spill i Aalesund etter sesongslutt.

Klubber i Belgia og Nederland har fulgt 23-åringer i mange kamper denne sesongen.

- Det har ikke kommet konkrete tilbud så langt, men jeg vet det har vært ganske stor interesse, sier «Alex» til NTB.

Mathisen er Bosman-spiller etter sesongslutt og kan se tilbake på 17 eliteseriekamper og seks scoringer så langt i 2010-sesongen. En pen scoringsstatistikk for en kant- og offensiv midtbanespiller som også har vært benyttet som sideback, blant annet i bortekampen mot Luton Shelton og gamleklubben Vålerenga.

- Det har vært en kjempetid i Aalesund. Jeg har fått tillit og utviklet meg veldig godt under Kjetil Rekdal. Men jeg føler at mulighetene (for spill i utlandet) er der nå, derfor takket jeg nei til videre spill i Aalesund før forhandlingene startet.

- Både i Belgia og Nederland spilles det en type fotball som passer meg, sier Alexander Mathisen som var en barnestjerne i norsk fotball.

Han kan se tilbake på to Norway Cup-seire med Vålerenga, et opphold i Parmas ungdomsavdeling i 2000 og 2001, og 32 kamper for landslag fra G16 til U21. Som 18-åring debuterte Oslo-gutten for Vålerenga mot Lillestrøm i 2004-sesongen. Ferden gikk til Ålesund og AaFK i 2008.

- Hvordan har du opplevd nivåutviklingen eller mangel på utvikling i eliteserien?

- Vanskelig å svare på. Men jeg mener ikke, som noen gjør, at eliteserien er blitt dårligere de siste par sesongene. Når det gjelder landslaget, er det gøyalt og veldig imponerende med resultatene. Men laget har hatt marginene med. Offensivt har det ikke vært all verden, mener Alexander Mathisen.

(NTB)