Vil til utlandet

Kjetil Rekdal leder for første gang et Vålerenga uten gjeld og egoister i spillergruppa. Det skal åpne veien for internasjonale treneroppgaver.

Men først skal han sørge for at Vålerenga slår Newcastle i UEFA-cupens 3. runde. Hjemmeoppgjøret spilles på Ullevaal 26. februar.

- Hvert minutt som går i den kampen, jobber for oss. Jeg vet hvor tilfeldig fotball kan være, og selv om Newcastle slår oss 7 av 10 ganger, kan vi lykkes hvis vi spiller over evne og har litt flaks. Plutselig trenger vi bare ett mål og har corner på overtid der borte. Da kan det skje, sier Kjetil Rekdal før han understreker at dette er noe han ikke tenker mye på - bare litt.

UEFA-cup-kampen mot det engelske topplaget kan bli det plasteret Vålerenga trenger når de slikker sårene fra 2003-sesongen.

Gjeldfri

Og bare så Rekdal får sagt det:

- Jeg er helt sikker på at vi kommer til å gjøre det bedre neste sesong.

Med tanke på at Vålerenga så vidt presterte å klore seg til nye Tippeliga-kontrakt, er kanskje ikke det en uttalelse det lukter krutt av, men forutsetningene er i alle fall til stede.

- Nå er vi uten gjeld og slipper å se bakover hele tida.

Legg til at lønnsutgiftene er senket, spillerkjøpene stramme og gjennomtenkte og en rekke spillere som var vanskelig å håndtere er borte.

- Det var ikke sånn at vi dreiv idiotisk i år, men vi har lært, oppsummerer Vålerenga-treneren.

Egoistene borte

Det gjorde verken Tobias Grahn eller Stian Ohr, ifølge Rekdal:

- Stian Ohr har et fantastisk talent, men klaga på lufta i ballen og kvaliteten på graset når noe gikk galt. Tobias Grahn var fin og enkel å prate med på tomannshånd, men fikk helt sperre og skulle bare gjøre ting selv når han kom på banen. Og så hadde du Pah, da... Vel, han ble forresten bedre etter hvert.

Trykket på spillergruppa ble for stort:

- Dette er gode fotballspillere som vi gjerne skulle hatt med oss videre, men på et punkt blir det dem mot resten av gruppa og da får vi tåle at vi har et mindre kreativt lag i år, mener Kjetil Rekdal.

Trenger målscorer

Inn er kommet Per Egil Swift fra Lyn og Tor Henning Hamre fra Flora Tallinn. Sistnevnte har vært toppscorer i Estland og kan bli løsningen på problemene Vålerenga har hatt med å omgjøre sjanser om til mål.

- Vi trenger en målscorer, men det er én ting å være toppscorer i Estland, noe helt annet å være det i Tippeligaen, sier Rekdal, som trenger scoringene sårt - også med tanke på egen trenerkarriere.

Vil til utlandet

Han legger nemlig ikke skjul på at han vil til utlandet.

- Alt avhenger av den CV-en jeg kan levere og hva jeg får til her i Vålerenga, sier moldenseren.

I høst svirret ryktene om at han var på vei til gamleklubben Hertha Berlin:

- I Berlin har jeg allerede en sterk posisjon blant spillere, media og fans, men jeg var ikke så nære å få den jobben som det virket som.

Målet blir uansett stående

- Jeg har lyst til å dra til utlandet, og at jeg snakker belgisk, nederlandsk, tysk og engelsk, er ingen hindring.

NYE VEIER: - Vi skjønner at vi ikke kan handle klassespillere. Skal vi bruke penger, må vi tjene dem først, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.