Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vil tilbake for Norge

Da U21-landslaget spilte mot Portugal i april, ble Espen Hoff (21) vraket til fordel for Rosenborgs Trond Fredrik Ludvigsen. Den plassen vil han ha tilbake.

SKIEN (Dagbladet): - Jeg var overrasket da jeg ble vraket sist, sier Espen Hoff.

- Jeg vil jo spille alle kamper for U21-laget. Og jeg håper denne kampen kan hjelpe. Det var i hvert fall godt å få en kamp på høyrekanten igjen.

Et dypt løp på 30 meter inn i en markeringsfri sone i Vålerengas straffefelt var veien til en høy dag for Espen Hoff og Odd. Midt der inne i risikosonen, hvor lagkamerat Morten Fevang var den eneste han traff, ba han Fevang skygge unna crossballen som kom. Og verre var det ikke for banens minstemann å score sikkert med hodet.

Uten å løfte beina fra bakken.

God hodespiller

- Jeg hoppet i hvert fall ikke høyt, sier Espen Hoff.

- Men jeg var på riktig sted til riktig tid. Og det er ikke tilfeldig at jeg scorer på hodet - teknisk er jeg nemlig en god hodespiller. Og denne var det jo bare å bukke i mål.

Hele Skien hadde mobilisert følelser og revansjelyst til møtet med Vålerenga. Tre tap i fjor, og spesielt det siste i cupfinalen, har nemlig gjort vondt i hele vinter.

- Vi spillerne har snakket mye om det, og i byen har folk krevd revansje, sier Hoff.

- Sånn sett var det en spesiell kamp. Og nå er vi ferdig med den biten. - Og godt plassert høyt oppe på tabellen. Spørsmålet som går igjen i alle fotballgarderober noen poeng bak Rosenborg er om det i det hele tatt er mulig å rokke trønderne. Espen Hoff fikk det noen ganger i går, han også. Men han har ikke noe oppsiktsvekkende svar han heller - det ser ut som om alle har gitt opp.

- Nei, svarer han når det blir snakk om det er mulig å klå RBK.

Årets beste kontring

Vålerenga utliknet til 1- 1 10 minutter før pause og fikk en liten opptur. Den holdt inntil det glapp igjen. Og med Sebastian Henrikssons 2-1 ble Odd trygge nok til å ri av de sporadiske og spede forsøkene fra Oslo-gutta. Da Odd leverte sesongens kontring så langt, var det punktum.

- Et strålende angrep, sier Espen Hoff, som ble headet fri på høyrekanten av Edwin van Ankeren på egen banehalvdel.

- Og alle vet jo hvor hurtig Edwin er. Og derfor var det bare for meg å slå ballen på tvers og framover til Edwin som kom på løp. På den måten ble et Vålerenga-innkast dypt nede på egen halvdel gjort til 3-1 på få sekunder.

- Vi var gode den første halvtimen, sier Odd-trener Arne Sandstø.

- Da fikk Vålerenga ta over - litt. Og etter pause var det så som så og mye upresist. Men det var vi som scoret målene.

MINSTEMANN HØYT OPPE: Odds Espen Hoff (t.h.) er høyt oppe i denne duellen med Vålerenga-kaptein Tom Henning Hovi. På 1- 0 fikk banens minstemann stå uforstyrret. - Jeg hoppet i alle fall ikke høyt, sier Hoff.
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media