-Vil tilbake i toppen

VIKERSUND (Dagbladet): - Jeg har lyst til å hoppe rått igjen, og vil tilbake i verdenstoppen. Målet er å vinne skiflygings-VM her i Vikersundbakken. Hadde jeg ikke trodd på bedre tider, ville jeg ikke gått på en ny sesong, sier Espen Bredesen (31).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet møtte gamlekongen på toppen av skiflygingsbakken i Vikersund. 12. og 13. februar håper Espen å være en av fire nordmenn som setter utfor den nyombygde 200-metersbakken.

- For å hoppe skiflyging må du være litt gal. På toppen er det målt puls som tilsvarer dødsangst. At noen blir redde og gjør feil, er lett å forstå. Selv er jeg også nervøs, men ikke mer enn at jeg greier å gjøre det jeg skal, sier Espen Bredesen.

Lynraskt

Farten i tilløpet øker fra null til 100 km/timen på fire sekunder. Hoppsatsen tar et firedels sekund.

- Når du setter utfor, klarer du bare å konsentrere deg om én, maksimalt to ting. Selv fokuserer jeg bare på enkle ting, som å holde blikket oppe hele veien nedover. Ser jeg ned, fører det med seg masse andre feil. Det er også viktig med riktig balanse og trykk på foten.

Nerver

Selv er Espen mest nervøs når han ikke får det til.

- Når jeg veiver og kaver, kommer nervene som en naturlig følge. Nå hopper jeg som i gullåra 1993 og 94, og håper å komme med i alle tre skiflygingsrennene til vinteren (Vikersund, Kulm og Planica). Jeg satte bakkerekord med 185 meter i Vikersund etter VM-gullet i -93, og satser på nye triumfer under skiflygings-VM om drøyt tre måneder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer