Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil tilbake på United og Norge

Ole Gunnar Solskjær spilte 45 minutter på Uniteds reservelag, kom til en halvsjanse og var utrolig glad for å spille fotball igjen. 2300 møtte opp og sang «Solskjær»-sangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HYDE (Dagbladet): -  Deilig. Godt å være med på en kamp igjen. Det er 18 måneder siden sist, og det var klart før kampen at jeg bare skulle spille første omgang. Det var ingen vits i å presse for mye, sa Solskjær etter en omgang sammen med Manchester Uniteds ungsauer mot Liverpools.

Motstanderne viste ingen nåde mot en eldre nordmann, en som ønsker å få orden på stumpene av en storslagen United-tid. Den bakre Liverpool-fireren markerte ham tett. Solskjær magiske scoringsevner så vi ingenting til. Ikke forventet vel noen heller det. Hans siste kamp var under FA-cupfinalen i mai 2004.

Litt frustrert

-  Hvordan har de siste 18 månedene egentlig vært?

-  Noen ganger har jeg nok vært litt frustrert, men jeg er ikke av type en analytiker som setter meg ned og depper. Jeg kunne ha fortsatt å spille uten operasjon, og dermed ikke vært hundre prosent. Det ville jeg ikke. Jeg vil tilbake hundre prosent og den eneste måten det kunne skje på, var ved en operasjon, sier Solskjær og tar en pratepause.

-  Men innimellom har jeg tatt en realitetssjekk, fordi det har vært mange rundt meg som har spurt om hvordan det går med kneet. Og da har jeg nok tenkt at dette tar lang tid. Men - jeg har fulgt planen og er omtrent der jeg håpet å være. Nesten i hvert fall.

Solskjær spilte på toppen sammen med Giuseppe Rossi, det amerikanske talentet. Ingen av dem var spesielt vasse de første 45.

Solskjær hadde, hvis vi er ekstremt snille, en halvsjanse etter 18.minutter. Hans første og største sjanse kom midtvegs i omgangen.

 TYPISK:  I denne posisjonen har du ofte sett Ole Gunnar Solskjær. I går var han tilbake mot Liverpool B. Forsiktig, langt unna kampform - men overordnet alt annet: Tilbake
TYPISK: I denne posisjonen har du ofte sett Ole Gunnar Solskjær. I går var han tilbake mot Liverpool B. Forsiktig, langt unna kampform - men overordnet alt annet: Tilbake Vis mer

Rossi flikket til nordmann som var fri på 16. Han var titt for treg i sessen og skuddet ble blokkert.

For rask

-  Bana var våt og dermed veldig rask, for rask kanskje, sier han med et smil.

Han legger til:

-  Jeg hadde jo håpet på en litt tregere bane, det hadde passet bedre en eldre mann. Jeg merket at jeg ikke var like rask i bevegelsen og avslutningene, men det kommer.

Solskjær har kontrakt med United fram til sommeren. Han ønsker å fortsette i klubben.

-  Jeg har ingen planer om å legge opp, nei. Jeg vil fortsatt spille fotball og jeg vil aller helst spille for United, sier Solskjær i det vesle klubbhuset til Hyde United - langt unna Old Traffords glamour.

Fantastisk

Da Solskjær løp innpå som nummer 9 ble han møtt med trampeklapp av de 2300 som møtte fram i regnet. Og de sang Solskjærs egen hymne.

-  Supporterne har vært helt fantastiske hele tida mens jeg har vært ute. Det er klart det var hyggelig å bli møtt slik nå også, men etter disse 45. minuttene er det nok slutt. Nå blir det nok stille, sier Solskjær med kristiansundsk ironi.

-  Landslaget? Jo, jeg vil gjerne tilbake dit også, men ikke på grunn av navnet eller noe sånt, men fordi jeg er god nok.

  •  Solskjærs comeback sørget for at Hyde fikk plusset på noen kroner i klubbkassa. Norsk presse var tilstede med tolv mann. Britisk presse også som sammen med oss lurte på hva som hadde vært best for ham det siste drøye året.

-  At jeg har fått sett ungene mine vokse opp.

GLAD: Omsider kunne en fornøyd Solskjær snakke ut om en spilt fotballkamp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!