Eliteserien

Vil tilbake til Norge

Vito Wormgoor (33) spilte i Norge mellom 2016 og 2019. Nå håper han på en retur til norsk fotball.

VIL TILBAKE: Nederlandske Vito Wormgoor håper på en retur til norsk fotball. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
VIL TILBAKE: Nederlandske Vito Wormgoor håper på en retur til norsk fotball. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer
Publisert

Den nederlandske stopperen gjorde seg bemerket først med Aalesund, og senere med Brann i løpet av sine tre og et halvt år i norsk fotball.

Etter et suksessfullt opphold i Bergen bar veien videre til USA, og Columbus Crew. Ved årsskiftet har kontrakten med den amerikanske MLS-klubben gått ut.

Og dersom det er opp til 33-åringen selv, så er det grunn til å tro at han gjerne velger å returnere til Norge.

- Mitt andre hjem

Midtstopperkjempen går på langt i å antyde at han allerede har siktet seg ut en retur til norsk fotball.

- Jeg skal ikke lyve, Norge er blitt mitt andre hjem. Jeg klarer ikke holde tilbake de følelsene. Jeg har hatt ei fin tid i Columbus, men det handler også litt om hvordan man føler seg etter å ha vært lenge borte fra familie og venner, sier Wormgoor på telefon til Dagbladet.

I skrivende stund befinner han seg i hjemlandet Nederland der han holder seg i form og trener i påvente av en overgang til ny klubb.

FAMILIEMANN: Vito Wormgoor forteller at familien trivdes stort i Norge. Foto: Privat.
FAMILIEMANN: Vito Wormgoor forteller at familien trivdes stort i Norge. Foto: Privat. Vis mer

- Jeg har ønsket en viktigere rolle i et lag. Jeg slet tidlig med en skade i Columbus, men jeg er tilbake nå og mot slutten av oppholdet følte jeg meg som mitt gamle jeg igjen, forteller Wormgoor.

- Jeg er nok den største selvkritikeren jeg kjenner, men nå føler jeg meg virkelig klar for hva enn som kommer min vei. Kroppen min er klar, og jeg er klar.

Til tross for sitt opphold i Nederland, så har Wormgoor sett seg ut en retur til norsk fotball.

- Dersom spørsmålet er Norge, så er det nok mange som tenker på min tid i Bergen med Brann. Men vi må ikke glemme at jeg var i Aalesund også, og hadde det veldig fint der, sier Wormgoor.

POPULÆR: Vito Wormgoor, sammen med midtstopper Bismar Acosta, utgjorde en fryktet stopperduo i Bergen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
POPULÆR: Vito Wormgoor, sammen med midtstopper Bismar Acosta, utgjorde en fryktet stopperduo i Bergen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer

- Dette handler ikke bare om meg, men det viktigste er hvordan familien min har det. Norge har passet meg veldig bra, og vi hadde det helt perfekt i Bergen. Og når jeg tenker på det … nei, jeg kan ikke glemme hvor fin den tiden faktisk var, sier Wormgoor, som åpenhjertig forteller at han nå ser for seg å ta norskkurs dersom en retur til Norge blir realiteten.

Har snakket med Brann

Som nevnt, så står nederlenderen fritt til å velge seg ny klubb når over er omme. Og allerede skal det herske interesse fra Norge.

- Det har vært kontakt med en tre-fire klubber i Norge, som har hatt litt varierende grad av interesse. Jeg ønsker ikke å ville gå spesifikt inn på dem, men det er nok ganske stor sannsynlighet for at jeg kommer tilbake til Norge, sier Wormgoor.

- Er Brann en av de klubbene du har snakket med?

- Ja. Jeg ønsker ikke å skjule det. Men det er mer på et stadium der de har sjekket om jeg ville vært interessert, og jeg har sett om de er interessert. Det er ikke på noe detaljnivå. Så ser vi hva som skjer.

- Vil det ha noe å si for deg om Brann rykker ned?

- Jeg har en enorm respekt for Brann, og jeg ville selvfølgelig hørt på dem dersom de kom med et tilbud. Uavhengig om de er i Eliteserien eller i OBOS-ligaen. Men jeg er åpen for alle klubber i Norge, understreker Wormgoor, som også påpeker at det er interesse fra andre klubber i både Skandinavia og Nederland.

DEN GANG DA: Aalesund var første stoppested for Vito Wormgoor, her sammen med nåværende sportssjef Bjørn Erik Melland. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
DEN GANG DA: Aalesund var første stoppested for Vito Wormgoor, her sammen med nåværende sportssjef Bjørn Erik Melland. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer

Selv om det begynner å bli lenge siden han spilte i Bergen, så forteller han at han har fulgt med på utviklingen i klubben de siste åra.

Spesielt denne sesongen har vært vrien å følge, forklarer den tidligere publikumsyndlingen.

- Det er virkelig vondt å se. Jeg følger med dem hver kamp, og prøver å få sett en del. Jeg liker å følge mine lag, så jeg veksler mellom å se nederlandsk og norsk fotball. Jeg ser mye Brann, men jeg ser egentlig mye norsk fotball generelt. Det appellerer veldig til meg, sier Wormgoor.

Han har fått med seg episoden rundt det mye omtalte nachspielet på Brann Stadion, men ønsker ikke å si så mye om det. Men han har vært i kontakt med Brann-sjef Vibeke Johannesen.

- Jeg sendte en melding til Vibeke for å vise min sympati til situasjonen. Det er en vrien situasjon, og når du i tillegg ikke har resultatene i din favør, så blir sesongen litt kaotisk. Nå er det litt ute av Branns hender, men jeg skal sitte benket foran skjermen og følge kampen på søndag, sier Wormgoor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer