Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil tillate mosjonsdoping

Verdens antidopingbyrå (WADA) vil ikke at mosjonister som bruker dopingmidler skal straffes med utelukkelse.

Det skriver Danmarks idrettsforbunds (DIFs) blad Idrætsliv i sitt mars-nummer.

I utkastet til et globalt antidopingreglement, som skal behandles på WADAs verdenskonferanse i København neste uke, står det at dopingdømte ikke kan utelukkes fra å delta i organisert idrett på mosjonsnivå.

Dette skaper sterke reaksjoner hos nordiske idrettsledere, og setter debatten om Mika Myllyläs eventuelle deltakelse i Vasaloppet i et underlig lys. Får WADA gjennomslag, ville Myllylä kunne gå Vasaloppet selv mens han var utestengt fra eliteidrett for doping. Nå er han uønsket selv etter at straffen er sonet.

- Dette lyder utrolig. Og hvor skal man trekke grensen mellom hva som er mosjonsidrett og hva som er eliteidrett, spør Gunnar Larsson som er formann i Sveriges idrettsforbund.

I forslaget fra WADA heter det at dopingreglene skal gjelde internasjonal idrett og nasjonal idrett der det konkurreres om nasjonale mesterskap. For lavere nivåer kan nasjonale forbund selv bestemme reglene.

Protesterer

- Man skal stimulere alle til å være fysisk aktive, men spillereglene om doping må gjelde også i organisert mosjonsidrett, sier professor Bengt Saltin som er leder for Anti Doping Danmark.

Danmarks idrettsforbund er så forundret over forslaget at man har skrevet til WADA og meddelt at man finner det helt feil dersom det framover ikke skal være mulig å utelukke dopingsyndere fra all idrett og trener.

- Det har jo ingen effekt overfor utøvere som kun trener eller driver med mosjonsidrett, dersom vi bare kan utelukke dem fra konkurranser på eliteplan, sier Jesper Frigast Larsen som er sekretær for DIFs antidopingutvalg.

(NTB-Ritzau)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling