Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil tillate travløp i Norge

Helsedirektoratet gir grønt lys til travløp i Norge, men det er kommunelegene som får det siste ordet, skriver Varden.

LOV IGJEN: Her er kusk Tom Erik Solberg i aksjon med Odd Herakles.
Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com/Equus / NTB Scanpix
LOV IGJEN: Her er kusk Tom Erik Solberg i aksjon med Odd Herakles. Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com/Equus / NTB Scanpix Vis mer

Travsporten ble i likhet med all annen idrett satt på vent da Norge strammet grepet mot spredning av coronaviruset. Flere hesteeiere og kusker har brukt Sverige som arena.

Samtidig har penger fra norske spillere gått samme vei.

Det blir det trolig slutt på i løpet av kort tid, og Jarlsberg vil være først ute.

Det Norske Travselskap (DNT) fått positivt svar fra Helsedirektoratet, etter å ha foreslått en modell der man mener travstevner kan arrangeres uten å komme i konflikt med de nasjonale føringene for pågående coronaepidemi, skriver travsport.no.

Slår fast

Helsedirektoratet slår fast at det vil være opp til den enkelte kommune hvor travbanen er lokalisert å gjøre en konkret vurdering av om travbanen kan møte tilstrekkelige kontaktbegrensede tiltak.

Det vil være helt avgjørende at kommunen vurderer virksomheten for å kunne drive i samsvar med de gjeldende krav til smittevern. Kommunen kan nekte bruk av banen og eventuelt stenge virksomheten med hjemmel i smittevernloven.

DNT skriver at de sammen med Norsk Trav AS jobber videre opp mot den enkelte kommune og sier at de håper på svar fra den enkelte kommune innen kort tid.

TRENER: Zlatan Ibrahimović trener med sin nye klubb. Video: SPORTEXPRESSEN TV Vis mer

Kort varsel

Jarlsberg-banen i Tønsberg kan bli første bane ut etter en eventuell åpning.

- Vi avventer formelt svar fra kommunelegen i Tønsberg. Får vi positivt svar, har vi sagt at vi kan være i gang med travløp på 48 timer, kanskje kortere tid, sier styreleder i DNT, Knut Veum, til Varden.

Kommunelege Sigmund Skrei i Tønsberg sier at svaret blir ja.

- Ut fra Helsedirektoratets anbefaling og en ryddig plan fra Jarlsberg, var det enkelt å si ja. I likhet med fotballforbundets konkrete planer for håndtering av aktivitet, har Jarlsberg vist til tiltak som gjør meg trygg på at det ikke er noen grunn til å frykte et travstevne som et smittested, sier Skei.

Skrei viser til at løpene vil gå uten tilskuere, og at serveringssteder ikke åpnes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!