Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil tillate turneringspoker i Norge

Kan bli et historisk vedtak.

NORGESMESTERSKAP I UTLANDET: Over 1000 nordmenn deltok på Poker-NM i Dublin 2012. Hvis Kulturdepartementet sitt forslag blir vedtatt, kan Poker-NM i 2015 finne sted i Norge. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
NORGESMESTERSKAP I UTLANDET: Over 1000 nordmenn deltok på Poker-NM i Dublin 2012. Hvis Kulturdepartementet sitt forslag blir vedtatt, kan Poker-NM i 2015 finne sted i Norge. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): I vår reiste over 1000 nordmenn til Dublin for å spille norgesmesterskapet i poker. Turneringsserien ble arrangert over ni dager i Irland, rett og slett fordi poker ikke er lovlig i Norge.

Etter Lotteritilsynets vurdering er poker å anse som et lotteri og et lykkespill, og er i dag ulovlig i Norge. Det er straffbart å drive med organisert poker.

Men nå ser det ut til at den nye regjeringen snur.

Poker-NM i 2014 blir også arrangert i Dublin, men i framtida kan gamblingglade nordmenn få spille i Norge.

Turneringspoker I sin plattform ville regjeringen «tillate mesterskapsturneringer for poker med klare beløpsgrenser gjennom et unntak i lov».

 Og i dag gikk beskjeden fra kulturdepartementet til Lotteritilsynet:

- Kulturdepartementet har gitt oss i oppdrag å utarbeide forslag til regelverk for landbasert turneringspoker, skriver Lotteritilsynet i en pressemelding.

Der skal tilsynet vurdere hvordan et mesterskap skal arrangeres, og lage et regelverk for retningslinjer.

1.mars 2014 kommer beskjeden fra Lotteritilsynet, som vil være med å forme pokerreglene i årene som kommer:

- Vi i forbundet er positive til at det skjer noe rundt lovligheten av poker. Vi kommer til å kontakte lotteritilsynet med en forespørsel om å få uttale oss rundt dette, og jeg vil bli svært overrasket om vi ikke får slippe til med våre synspunkter, sier leder i Norges pokerforbund, Sigurd Eskeland, til Dagbladet.

Ønsker ikke kommentere Verken Lotteritilsynet eller Kulturdepartementet ønsker å kommentere noe særlig mer rundt dette forslaget på nåværende tidspunkt.

- Nå har vi bedt Lotteritilsynet om å lage et forslag til regler for turneringspoker, med frist 1. mars 2014. Vi må komme tilbake til denne saken når forslaget foreligger, skriver kulturminister Thorhild Widvey (H) i en e-post til Dagbladet.