Vil tiltale Morgan Andersen

Mikel-saken kan gå mot rettssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har nå formelt siktet Morgan Andersen, nå direktør i Fredrikstad Fotball, for dokumentfalsk, skriver VG Nett.

Oslo-politiet ønsker ikke å kommentere innstillingen i saken som er oversendt Statsadvokaten i Oslo.

John Obi Mikels advokater anmeldte i november 2005 en anmeldelse av Morgan Andersen. De anklaget ham for å ha forfalsket Mikels signatur på en kontrakt som skulle vise at nigerianeren var Lyns eiendom. Morgan Andersen anmeldte på sin side agent John Shittu for forfalskning av underskrift.

I desember 2005 la Dagbladet fram Mikels to kontrakter fram for skriftekspert Frank Leander i Statens Kriminaltekniska Laberatorium i Sverige, svenskenes svar på Kripos.

- Jeg vil bli overrasket om noen av disse omstridte signaturene er ekte, sa Leander, som har jobbet med å avsløre forfalskede underskrifter siden 1973.

Etter at Mikel ble klar for Chelsa, trakk begge parter anmeldensene. Men politiet fortsatte etterforskningen på eget initiativ, skriver VG Nett.

Nå mener Oslo-politiet det er nok beviser mot Andersen slik at han kan dømmes etter straffelovens paragraf 182.

Morgan Andersens advokat, Cato Schiøtz, er ikke enig og mener politiet i stor grad har støttet seg på spilleragent John Shittus forklaringer når de går til det skritt å sikte Andersen for dokumentfalsk.

SIKTET FOR DOKUMENTFALSK RUNDT MIKEL-SAKEN: Politiet har nå formelt siktet Morgan Andersen, nå direktør i Fredrikstad Fotball, for dokumentfalsk i forbindelse med John Obi Mikels tilknytning til Lyn. Foto: Scanpix
SIKTET FOR DOKUMENTFALSK RUNDT MIKEL-SAKEN: Politiet har nå formelt siktet Morgan Andersen, nå direktør i Fredrikstad Fotball, for dokumentfalsk i forbindelse med John Obi Mikels tilknytning til Lyn. Foto: Scanpix Vis mer

– Det er helt tydelig at i denne saken har politiet trodd på John Shittus forklaringer og ikke min klients versjon, sier Schiøtz til Fredrikstad Blad.

Morgan Andersen vil selv ikke uttale seg om siktelsen mot ham. Styret i Fredrikstad Fotballklubb og FFK Sport ASA sier i en pressemelding at de foreløpig ikke kommer til å foreta seg noe som kan få konsekvenser for klubbdirektør Morgan Andersen.

SIKTET: Morgan Andersen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer