Sjokkmelding fra Christian Gauseth:

Vil trekke seg ut av rampelyset

Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth (36) gleder seg til å bli pappa neste år. Etter 2021 er trolig karrieren over. Da kan også livet hvor han selv oppsøker offentlighetens søkelys være over.

IMPONERT: - Christian Gauseth var meget imponert over «Nødlandslagets» innsats mot Østerrike. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tror nok ikke jeg skal være i rampelyset den dagen fotballen er ferdig, det ser jeg ikke for meg. Jeg vet at det er overraskende for mange at jeg sier det, men jeg har et par andre prosjekter som jeg synes er utrolig spennende som jeg driver med. Det kan fort hende jeg fokuserer på dem, svarer den frittalende Mjøndalen-spilleren på Dagbladets spørsmål om planene etter karriereslutt.

Men han vil ikke avsløre hva planene er. Ved siden av fotballen har han også tatt en utdanning som siviløkonom.

Gjennom TV 2-serien «2 mot 1» sammen med Mads Hansen, og som hardtslående fotballekspert for Discovery, har Gauseth skapt seg et navn i langt større hastighet enn hans egen fart på banen, som riktignok fikk seg en oppreisning da han slo sin egen trener, Vegard Hansen (51), i sprintduell i fjor høst.

- Det er artig å jobbe som ekspert, jeg har vært heldig med både TV 2 og Discovery. Jeg avskriver det ikke, men vet ikke om jeg ser for meg det videre, sier han.

Derfor fortsetter han

Han har nådd en alder av 36 år. Kontrakten hans går ut etter sesongen, og han spiller i tillegg resten av sesongen med en skade som må opereres etter sesongen.

- For min del kan sesongen godt bli over, sier Gauseth.

Men likevel er det ikke snakk om å gi seg.

- Jeg spiller ett år til. Det er såpass mange som vil at jeg skal gi meg, som irriterer seg over meg. Jeg hadde egentlig tenkt å gi meg, men så tenkte jeg på dem, og tar ett år til, forklarer han, men maska holder bare noen sekunder før han fortsetter:

- Det er mest fleip, men det er en liten faktor i det. Når du er 36 år sier kroppen fra at det begynner å holde. Men det er artig, jeg er i rett klubb, en klubb som er på vei steder. Får vi til denne høsten som vi tror, blir det et annerledes 2021, påpeker veteranen.

Gauseth vekte oppsikt i 2019 med dette utbruddet i pausen mot Molde:

RASENDE: Christian Gauseth forteller om de verste dommeravgjørelsene han opplevde i 2019. Video: Andreas E. Særsland / Reporter: Henrik Ljosland. Vis mer

Men først blir det en skjebnehøst for Mjøndalen. Med seks kamper igjen ligger de på nedrykk. Det er fire poeng opp til erkerival Strømsgodset på kvalifiseringsplass.

Men han er likevel sterk i troa, og mener klubben har gjort avgjørende grep med signeringene av Isaac Twum fra Start, og Ole Amund Sveen fra Mjøndalen.

- Jeg var dypt bekymret gjennom sommeren. Nå er det et helt annet lag som er på banen, en helt annet tro, og et helt annet nivå på det vi driver med, hevder han.

Jubler for babynyhet

Men det han gleder seg til aller mest i 2021 har ikke med fotball å gjøre.

Nylig kunne han på Instagram fortelle at han og samboeren Marie venter barn i 2020.

- Det er et område hvor jeg overhodet ikke har noen fasit. Jeg er spent på hvordan Marie blir som mamma, og jeg som pappa. Hun har nok en litt annen tålmodighet enn far, og en annen strategi til grensesetting, vi skal nok få noen fruktbare diskusjoner, ler han, og avslører også at navnediskusjonen lever.

- Det er et lite problem. Vi har satt deadline til 1. februar, da må det være klart. Vi har fire kandidater, men tar gjerne imot forslag fra Dagbladets lesere, avslutter den vordende faren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer