Sjokkmelding fra Christian Gauseth:

Vil trekke seg ut av rampelyset

Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth (36) gleder seg til å bli pappa neste år. Etter 2021 er trolig karrieren over. Da kan også livet hvor han selv oppsøker offentlighetens søkelys være over.

IMPONERT: - Christian Gauseth var meget imponert over «Nødlandslagets» innsats mot Østerrike. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tror nok ikke jeg skal være i rampelyset den dagen fotballen er ferdig, det ser jeg ikke for meg. Jeg vet at det er overraskende for mange at jeg sier det, men jeg har et par andre prosjekter som jeg synes er utrolig spennende som jeg driver med. Det kan fort hende jeg fokuserer på dem, svarer den frittalende Mjøndalen-spilleren på Dagbladets spørsmål om planene etter karriereslutt.

Men han vil ikke avsløre hva planene er. Ved siden av fotballen har han også tatt en utdanning som siviløkonom.

Gjennom TV 2-serien «2 mot 1» sammen med Mads Hansen, og som hardtslående fotballekspert for Discovery, har Gauseth skapt seg et navn i langt større hastighet enn hans egen fart på banen, som riktignok fikk seg en oppreisning da han slo sin egen trener, Vegard Hansen (51), i sprintduell i fjor høst.

- Det er artig å jobbe som ekspert, jeg har vært heldig med både TV 2 og Discovery. Jeg avskriver det ikke, men vet ikke om jeg ser for meg det videre, sier han.

Derfor fortsetter han

Han har nådd en alder av 36 år. Kontrakten hans går ut etter sesongen, og han spiller i tillegg resten av sesongen med en skade som må opereres etter sesongen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.