Aleksandr Bolsjunov:

Vil trene med Klæbo

Aleksandr Bolsjunov (24) uttalte seg for første gang etter femmilsdramaet, og fortalte om et ønske om å trene med Johannes Høsflot Klæbo (24) for å lære av spurtegenskapene til rivalen.

DRAMA: Dramatikk på oppløpet under femmila i ski-VM. Bilder fra NRK. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bolsjunov ble spurtslått av Klæbo på stafetten, mens femmila endte i disking av Klæbo etter en kollisjon på oppløpet. På den digitale pressekonferansen i regi av FIS fredag, fikk russeren spørsmål om hvordan han skal kunne slå nordmannen på oppløpet i framtida.

- For å slå Johannes på slutten må jeg trene mer. Det vil være perfekt å kunne trene sammen med ham. Å forstå hvordan han har blitt så god på det, og til slutt bli bedre enn ham, smilte Bolsjunov.

Det var kun muligheter for å sende inn spørsmål på forhånd, og FIS nektet å stille spørsmål som gjaldt situasjonen på femmila.

Bryllupsinvitasjon

Under VM i Oberstdorf ble det kjent at de to skistjernene har et så godt forhold at Bolsjunov har invitert Klæbo i sitt kommende bryllup. Det bekreftet begge til NRK.

På femmila, barket de to sammen på oppløpet. Det resulterte i at Bolsjunov brakk staven. Klæbo sprintet inn til gull, men ble disket. Norge protesterte, fikk ikke den gjennom, men anket, og så trakk de anken etter ønske fra Klæbo.

Live-published photos and videos via Shootitlive

En knust Bolsjunov ble dermed stående igjen med sølvet, mens Emil Iversen tok gullet.

Men etter ønsket om å trene med rivalen, virker det ikke som Bolsjunov er bitter på Klæbo etter femmilsdramaet.

Klæbo valge å trekke anken da han mente det var feil måte å avgjøre et gull på, mens Bolsjunov siden har vært taus, helt fram til han møtte pressen fredag foran verdenscupavslutninga i Sveits denne helga.

Møtes igjen

Der skal både Klæbo og Bolsjunov gå 15-kilometer, og 50-kilometer jaktstart. Bolsjunov vil også motta trofeet for å ha vunnet verdenscupen sammenlagt.

- Jeg har utviklet meg i riktig retning, jeg vil ta enda et steg mot OL neste år, til et nivå jeg ennå ikke har nådd ennå, sa Bolsjunov på den digitale pressekonferansen.

Vinter-OL arrangeres om litt under ett år i Beijing, hvor Bolsjunov sier det klare målet er å vinne en individuell gullmedalje.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer