Aleksandr Bolsjunov:

Vil trene med Klæbo

Aleksandr Bolsjunov (24) uttalte seg for første gang etter femmilsdramaet, og fortalte om et ønske om å trene med Johannes Høsflot Klæbo (24) for å lære av spurtegenskapene til rivalen.

DRAMA: Dramatikk på oppløpet under femmila i ski-VM. Bilder fra NRK. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bolsjunov ble spurtslått av Klæbo på stafetten, mens femmila endte i disking av Klæbo etter en kollisjon på oppløpet. På den digitale pressekonferansen i regi av FIS fredag, fikk russeren spørsmål om hvordan han skal kunne slå nordmannen på oppløpet i framtida.

- For å slå Johannes på slutten må jeg trene mer. Det vil være perfekt å kunne trene sammen med ham. Å forstå hvordan han har blitt så god på det, og til slutt bli bedre enn ham, smilte Bolsjunov.

Det var kun muligheter for å sende inn spørsmål på forhånd, og FIS nektet å stille spørsmål som gjaldt situasjonen på femmila.

Bryllupsinvitasjon

Under VM i Oberstdorf ble det kjent at de to skistjernene har et så godt forhold at Bolsjunov har invitert Klæbo i sitt kommende bryllup. Det bekreftet begge til NRK.

På femmila, barket de to sammen på oppløpet. Det resulterte i at Bolsjunov brakk staven. Klæbo sprintet inn til gull, men ble disket. Norge protesterte, fikk ikke den gjennom, men anket, og så trakk de anken etter ønske fra Klæbo.

En knust Bolsjunov ble dermed stående igjen med sølvet, mens Emil Iversen tok gullet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer