Vil trene seg opp i Monaco

Kjetil Aamodt (32) smilte tappert fra sykesenga i Innsbruck, og fortalte at denne sesongen er over. Han satser i stedet på VM i 2005 i Bormio og OL i 2006 i Torino.

Fallet hans under trening i østerrikske Sölden onsdag endte med ankelbrudd og muligens en båndskade. Smertene var voldsomme, og Kjetil innrømmet at han gråt.

- Jeg skreik som en gris og fryktet at det var slutt med skisport for meg, sier Kjetil til NTB. - Det gjorde så fryktelig vondt i kneet, men heldigvis viste undersøkelsene at det er i orden.

Både Kjetil og legene ved universitetssykehuset i Innsbruck var optimistiske under pressekonferansen i går. Ankelbruddet skal ikke stoppe en av tidenes beste idrettsutøvere. Men hans 15. sesong i toppen er nok ødelagt.

Mer motivert

- Får jeg med meg et par renn på tampen av sesongen, tar jeg det som bonus, sier Kjetil. - Foran 2004- 2005-sesongen er jeg nok 100 prosent motivert. Skaden gjør meg kanskje enda mer motivert.

Professor Wolfgang Hackl ved universitetssykehuset i Innsbruck sa at Kjetil var heldig som reddet kneet.

- Skaden ville blitt langt mer alvorlig og langvarig med et ødelagt kne, sier Hackl. - Går alt som vi tror, er han tilbake på ski om seks til åtte uker.

Hackl sier at at en kneskade trolig ville for alltid gitt Kjetil smerter under kjøring.

- Da hadde jeg gitt meg, for å kjøre med smerter har ingen hensikt, sier Kjetil.

Mandag eller tirsdag reiser 32-åringen til Norge hvor han vil få videre oppfølging av det medisinske støtteapparatet på Toppidrettsentret i Oslo. Så settes kursen hjem til sol og varme.

- Jeg reiser nok til leiligheten i Monaco, sier Kjetil til NTB. - Det er ingen vits å sitte inne i 20 kuldegrader i Norge.

Superalpinisten har vært velsignet med veldig få skader i karrieren. I mai i 1990 på Vikafjellet falt Kjetil og brakk den venstre ankelen. Også den gangen fikk han to skruer i ankelen.

Tid til artium

- Der sitter de fortsatt, sier Kjetil og minnes: - Ti uker etter den skaden ble jeg nr. sju i et verdenscuprenn i New Zealand. Så raskt er jeg ikke tilbake denne gang.

I 1995 ble han meniskoperert i det høyre kneet. Også i OL-sesongen 1992 hadde Aamodt problemer. På høsten 1991 var han en stund slått ut av kyssesyken. Men OL i Albertville endte med gull i super-G.

I vinter får han anledning til å følge alpinsirkuset fra sidelinja. Det blir karrierens lengste avbrekk.

- Jeg tror Lasse (Kjus) og Axel (Lund Svindal) blir skipperne på det norske verdenscuplaget, sier Aamodt, som endelig skal få tid til å gjøre ferdig noe han har ventet med i mange år: - Examen artium.

TAPPER: Kjetil André Aamodt møtte pressen på universitetssykehuset i Innsbruck, og smilte tappert etter operasjonen i høyre ankel.