- Vil trene toppklubb

Skeid-Hønefoss 0-2. Frode Grodås (37) har lyst til å trene en toppklubb, og tar trener C-kurs til vinteren.

- Jeg har ambisjoner om å trene på høyt nivå. Jeg vil ikke gi meg med fotballen, selv om jeg begynner å dra på årene, sier Grodås.

En norsk eliteserieklubb er mest nærliggende, men ikke opplagt. Frodes forrige klubb, tyske Schalke 04, kan være en mulighet.

- Jeg hadde det veldig bra der, og ser ikke bort fra at jeg drar tilbake. Schalke er en veldig fin klubb med hyggelige folk, og jeg vil holde kontakten med den framover.

- Seriøs type

Hønefoss-trener Lars Tjernås er ikke i tvil om at Grodås kan bli en god trener.

- Som person får han en sekser i karakterboka. En veldig seriøs type som det er bra å ha i miljøet, sier Tjernås.

- Han begynner også å komme i form spillemessig. Han trenger litt kamptrening, men er på god vei. Han er ikke lenger så aktiv i feltet som han var, men mer taktisk og lur. Han har også blitt bedre med beina, sier Tjernås.

Frode Grodås tror Hønefoss blir hans siste klubb.

- Mye skal skje om det ikke blir det. Jeg er 39 år når kontrakten går ut, og da gir jeg meg, sier Grodås.

Varierende nivå

I går vant Hønefoss lett 2- 0 over et svakt Skeid-lag på Voldsløkka. Nå ligger klubben på sikker opprykksplass, bare to poeng bak serieleder Tromsø.

- Det er veldig varierende nivå i førstedivisjon. Jeg har ambisjoner om å spille så godt jeg kan og at laget skal være med og kjempe helt i toppen, men synes likevel det er altfor tidlig å snakke om opprykk.

Det samme sier Lars Tjernås.

- De seks beste lagene har vist seg å være noenlunde like gode i vårsesongen, og det er enda 39 poeng å spille om. Men det er ikke slik at vi skal bli passive. Hvis vi ikke tror på at vi kan klare det, får vi heller begynne med ludo, sier Tjernås.

HOLDER KOKEN: - Hønefoss er min siste klubb, sier Frode Grodås. Men etter at han har lagt opp som spiller ønsker han seg en karriere som trener.