Vil tvinge fram talentarbeid

Uefa vurderer å tvinge alle klubber til å bruke minst 50 prosent hjemmeavlede spillere på banen. Rosenborg har liten tro på forslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er teknisk direktør i det europeiske fotballforbundet, skotske Andy Roxburg, som lanserer ideen om tvang for å hindre klubber i å overbefolke stallene med dyre, utenlandske storspillere.

Roxburgh sier til

Daily Mirror

at Uefa nå er i samtaler med EU for å finne ut om forslaget kan gjennomføres.

- Under EU-lovene kan vi ikke hindre klubbene å bruke utenlandske spillere, men vi ser på om vi kan innføre en regel som som betyr at 50 prosent av spillerne må være hjemmeavlet. Det betyr at at de må komme fra klubbenes egne fotballskoler og ungdomssystem, sier Uefa-direktøren.

Norges Fotballforbund bekrefter overfor Dagbladet.no at de er kjent med forslaget, som skal ha versert i Uefa-kretser en stund.

- Jeg vet at det har vært diskutert løselig, sier NFFs Svein Rustad.

Et slikt vedtak vil føre til at for eksempel Arsenal ikke kan bruke alle sine franske stjernespillere, og må bygge opp et helt nytt lag av ungdomsspillere.

I Rosenborg vil en slik regel føre til at nesten halve stallen må skiftes ut. Av RBKs førsteellever er det bare Harald Brattbakk som har vært innom juniorlaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer