Vil unngå Djokovic-smell

Casper Ruud (21) kan se tilbake på en helt fantastisk sesong med enorme bragder. Nå blir han sett på som en av verdens beste grusspillere.

KONSERVATIV SPILLER: Christian Ruud betegner seg selv som litt kjedelig, men kan av og til overraske på banen. Video: Filtvedt/Løkaas Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

RYENKRYSSET (Dagbladet): I begynnelsen av 2019 var ikke Casper Ruud (21) blant verdens hundre beste spillere. I løpet av kalenderåret 2020 har han spilt seg opp til en 25. plass på verdensrankingen og blir nå av mange ansett for å være en av verdens beste grusspillere.

I 2020 kan Ruud blant se tilbake på sin første ATP-turneringsseier, semifinalemøte mot Novak Djokovic i ATP 1000-turneringen i Roma og møte mot verdenstreer Dominic Thiem i tredje runde i French Open. Under fredagens pressekonferanse fortalte Ruud om det spinnville året.

- Jeg føler meg mer komfortabel der jeg er nå. Det gir selvtillit å bli en bedre spiller og føler jeg har tatt nye steg. Jeg har blitt større og sterkere og forberedt meg på stort sett på alle områder Jeg har lyst til å etablere meg blant topplassene på rankingen i åra framover, sa Ruud blant annet på pressekonferansen.

De gode prestasjonen har gjort at Ruud nå blir regnet som en av verdens beste grusspillere.

- Han er topp ti i verden på grus, sa Rafael Nadals trener Carlos Moya til Eurosport.

Imponerer med superslag

Ruud har ved flere tilfeller vist fram at han har mye mer enn bare en sterk forhand i sitt repertoar. Nordmannen har vist at han kan beherske det vanskelige «tweener»-slaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer