Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil unngå forvirring

Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl støtter medias debatt om sikkerheten i OL - men utøverne bør få fred til å fokusere på det sportslige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørge Stensbøl skrev i går at han er skuffet over at ingen i Dagbladet tok seg tid til å sjekke hva han egentlig mente før avisa kommenterte hans uttalelser om toppidrettsutøvernes holdninger og meninger om vinter-OL. Her forteller toppidrettssjefen hva han mener om OL, sikkerhet og utøvernes rolle i debatten.

- Dagbladet har snakket med mange toppidrettsutøvere, og ingen føler at sikkerhetsdebatten har påvirket den sportslige satsningen i negativ retning. Er du av en annen oppfatning?

- Utøverne er flinke til å holde fokus, men noen utøvere kan bli forvirret av det trusselbildet de blir stilt overfor av media. Det er ofte forskjellig fra det trusselbildet trenerne gir via Olympiatoppen - som igjen er basert på informasjon fra norske myndigheter.

- Hva er galt med at utøverne blir stilt spørsmål om terror og sikkerhet?

- Dagbladet skriver at jeg frykter debatter, men det er ikke tilfellet. Få eller noen har initiert så mange debatter som Olympiatoppen og undertegnede. Derfor faller kritikken på sin egen urimelighet. Alle som kjenner norsk toppidrett vet at Olympiatoppen legger stor vekt på at utøvere skal engasjere seg også utenom idretten, og det gjør de. Men utøverne sørger først og fremst for å holde fokus på OL-forberedelsene. Og det er det viktig at de gjør. Utøverne må holde fokus for å nå målene sine.

- Hva skjer hvis en utøver velger å si nei til OL-deltakelse?

- Utøvere blir invitert til å delta i OL, og det er opp til hver enkelt å bestemme om de sier ja eller nei til en slik invitasjon. Hvis noen sier nei, vil det selvfølgelig bli respektert.

- Men vil ikke dette få økonomiske konsekvenser for utøvere som velger å ikke delta i OL?

- Nei. Pengene de får fra Olympiatoppen vil ikke bli tatt fra dem, uansett hva de velger å gjøre.

- Hva er du mest bekymret for i trusselbildet rundt OL?

- Den informasjon vi har fra norske myndigheter, tilsier at vi ikke skal iverksette spesielle tiltak. Men vi sørger for å være oppdatert på situasjonen til en- hver tid. Det er viktig for meg å presisere at vi ikke gjør egne vurderinger, men hele veien forholder oss til myndighetene.

- Hvorfor fokuserer IOC så mye på sikkerhet, hvis det ikke er en stor trussel inn i bildet?

- Vi vurderer ikke trusselbildet selv, men forholder oss til den informasjonen vi får fra det offisielle Norge. Jeg ønsker derfor ikke å gjøre noen personlige vurderinger av det som skjer.

- Er det trygt å arrangere OL slik situasjonen er i verden i dag?

- I forhold til den informasjonen om trusselbildet som jeg kontinuerlig mottar fra norske myndigheter og fra arrangørens sikkerhetstjeneste, så er det trygt å arrangere OL.

<B>TRYGT: Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl stoler på OL-arrangørenes sikkerhetstiltak og mener at det er trygt å arrangere OL i Salt Lake City i februar neste år.
Hele Norges coronakart