Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil unngå rettssak

Både Starts styreformann Erik Solér og hovedperson Tom Nordlie håper å unngå at trenerens oppsigelse havner i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjendisadvokaten John Chr. Elden er engasjert som Nordlies personlige juridiske rådgiver, etter at han ble oppsagt i Start fredag. Til Dagbladet forteller Elden at de ikke vil kommentere konkrete spørsmål mellom Start og klienten før en avtale er i havn eller rettslige skritt er innledet.

- Nå forhandler Trenerforeningen representer ved advokat Else Bugge Fougner og Start. Vi avventer utfallet, og håper å unngå en rettssak, sier Elden.

Støtte

Elden påpeker at Nordlie er rørt over støtten han har fått fra spillerne i Start.

- All den støtten Tom har fått de siste dagene fra spillere som har skjønt at de må yte for å bli best, har varmet i den situasjonen han har kommet opp i, sier advokaten. Det er fortsatt ikke klart hvorfor Nordlie fikk sparken i Start, men Solér er i god tro om at saken vil løses uten videre problemer.

- Jeg er trygg på at vi får løst dette på en ryddig og verdig måte. Ingen ønsker bråk, sier Solér til TV 2.

Også for Solér har det vært noen tøffe dager, men at Nordlie har engasjert Elden plager han ikke.

- Det er bare greit at begge parter har sin advokat slik at vi kan løse dette best mulig. Jeg føler meg på ingen måte forfulgt eller truet. Naturligvis har jeg registrert at det er delte meninger om det vi har gjort, men det vil det alltid være, sier Solér til Fedrelandsvennen.

Vil motivere

Starts nye trener, Stig Inge Bjørnebye, vil være på plass i Kristiansand fra 1. august. Inntil det vil Solér selv ta mer ansvar i klubben.

- Jeg kommer til å være mer involvert enn hva jeg har vært fram til Bjørnebye er på plass, bekrefter han overfor sørlandsavisa.

Solér påpeker at han ikke vil ta del i laguttak og organisering av treninger, men ønsker å tilføre laget mer motivasjon og selvtillit. Det vil han gjøre med jevnlige spillersamtaler.

SKAL FORHANDLE: Start-formann Erik Solér (bak) håper de blir enige med Tom Nordlie om en økonomisk kompensasjon uten å havne i retten.