Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ut av Susannsskygge

DRAMMEN (Dagbladet): Drammen HK- Røde Stjerne Beograd 25- 23. Svein Erik Bjerkrheim (26) vil snu medievinkelen om sitt forhold til Susann Goksør. - Hun skal snart bli omtalt som kjæresten til Svein Erik - ikke omvendt, ler Bjerkrheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For nå skal det bli slutt på at media bruker et lite passbilde av meg og et svært bilde av Susann hver gang man omtaler vårt forhold, ler Svein Erik som tross alt legger litt alvor i fleipen:

DHKs kaptein og landslagets høyre bakspiller er blitt den eneste rikskjendisen i norsk herrehåndball - nettopp fordi kjæresten heter Susann Goksør.

Det viser hvor uendelig lang vei norsk herrehåndball har å gå hvis den noen gang skal nå håndballjentenes popularitet.

Suverent best

Sist sommer var Bjerkrheim den eneste av DHKs etablerte utespillere som trodde på ei framtid i Drammen. I går så vi det første tegnet på at han kan få rett, da den tidligere City-cupvinneren tok sin første seier i Mesterligaen.

- Det var stort å gå til topps i City-cupen i 1996. Men i Mesterligaen er det helt annen kvalitet og prestisje, sier Svein Erik - toppscorer med åtte mål, og banens suverent beste i går.

Et lite steg

Han var faktisk blant de første i det suksessrike drammenslaget som fikk et bra profftilbud. Men han valgte å bli, mens blant andre Glenn Solberg, Frode Hagen og Geir Oustorp forlot klubben til fordel for profflivet i Tyskland.

- Vi har mistet for mange viktige spillere og trenger tre-fire år for å komme i den internasjonale toppen igjen, sier Drammens kaptein.

Gårsdagens seier var altså bare et første, lite steg.

Motstanderen, Røde Stjerne, passet utmerket som motstander i den anledning. Jugoslaverne mistet enda flere spillere enn DHK etter å ha blitt mester i fjor sommer.

Prosjekt 2000

De spilte enkelt i angrep og var veldig lette å finne ut av for et godt DHK-forsvar.

Den beste utgaven av drammenslaget fra 1996 ville feid gulvet med Røde Stjerne i går. Men det er urettferdig å sammenlikne dagens lag med det som trakk 4000 tilskuere til Drammenshallen, inkludert den tidligere statsminister Torbjørn Jagland.

- Vi trekker betydelig mindre folk i dag. Ikke noe rart, for vi er veldig ustabile.

Tenk bare på den elendige NM-kampen mot Sandefjord før jul ...

- Men prosjektet vårt heter «Med DHK mot europatoppen i år 2000», og det tror jeg på, sverger Svein Erik.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!