UTESTENGES PÅ LIVSTID? Femke Van Driessche bedyrer fortsatt sin uskyld, men advokaten hennes hevder nå at UCI ønsker å utestenge henne fra sykkelsporten på livstid. Det ble funnet en motor i en av U23-rytterens sykler under VM i sykkelcross tidligere i år. / AFP / Belga / YORICK JANSENS / Belgium OUT
UTESTENGES PÅ LIVSTID? Femke Van Driessche bedyrer fortsatt sin uskyld, men advokaten hennes hevder nå at UCI ønsker å utestenge henne fra sykkelsporten på livstid. Det ble funnet en motor i en av U23-rytterens sykler under VM i sykkelcross tidligere i år. / AFP / Belga / YORICK JANSENS / Belgium OUTVis mer

- Vil utestenge 19-åring på livstid

Anklaget for mekanisk juks. Saken avgjøres neste uke.

(procycling.no): Det har gått seks uker siden belgiske Femke Van den Driessche ble avslørt for juks etter en mekanisk scanning under VM i sykkelkross.

• Les også: Anklaget for motorisert juks: - Jeg har ikke gjort noe galt

Den 19 år gamle jenta skal forklare seg foran UCIs disiplinærkomité i sveitsiske Aigle i neste uke.

Hennes advokat røper via avisen Het Nieuwsblad at det internasjonale ønsker å statuere et eksempel, og utestenge henne fra sykkelsporten på livstid.

- Vi forventet at straffen ville bli hardere enn minimumsstraffen på seks måneder. Jeg synes likevel en livstidsdom høres ekstremt ut, sier advokat Kristof De Saedeleer til Het Nieuwsblad.

- Dette høres strengt ut I januar kom ny regler for sanksjoner mot motorisert juks. Minimumsstraffen er et halvt år og 18 300-183 000 euro (170 000-1.7 mill kroner) i bot.

UCI ønsker å ilegge Van den Driessche en bot på 465 000 kroner.

Advokaten mener sanksjonen er i overkant tøff, basert på hvordan det slås ned på andre regelbrudd innenfor sykkelsporten.

- Når man vet at man risikerer en fireårig utestengelse for EPO-bruk, høres dette strengt ut. Og spesielt når det er hennes første lovbrudd, mener han.
 
Fastholder sin forklaring Den belgiske jenta har hele veien bedyret sin uskyld.

Van der Driessche holder fast på at sykkelen som ble funnet inne på mekanikernes område i ved VM-løypa i Zolder, tilhørte en venn av henne.

- Han kjøpte den av meg etter forrige sesong. Det er eksakt samme sykkel som jeg bruker. Vennen min syklet igjennom løypa med broren min, og satte den fra seg ved lastebilen. En av mekanikerne mine må ha trodd det var min sykkel. Han rengjorde den og plasserte den sammen med de andre syklene.

- Denne gutten trener noen ganger med meg eller noen av brødrene min, men jeg ante ikke at det var en motor inni sykkelen. Det har han aldri fortalt meg. Det hele er en feiltakelse, og jeg er vettskremt av dette. Jeg har det veldig tungt, har 19-åringen tidligere forklart til pressen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!