Vil utestenge Fagernes i to år

Den uavhengige ekspertgruppen for dopingsaker foreslår at spydkasteren Pål Arne Fagernes utestenges fra all idrett i to år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fagernes testet positivt på kokain etter at han ble tatt under en politirazzia i Oslo i begynnelsen av november. Ifølge dopingreglementet er det ikke lov til å ta stoffet kokain.

Den uavhengige ekspertgruppen ledes av Oslos politimester Anstein Gjengedal. Gjengedal. Hans gruppe har påtalemessig ansvar, og de anmelder nå saken til Norges Idrettsforbunds domsutvalg. De vil fastsette Fagernes' eventuelle straff. Avgjørelsen i domsutvalget kan også ankes videre til Norges Idrettsforbunds appellutvalg. Det kan derfor ta tid før noen endelige avgjørelse foreligger.

- Det er vårt forslag at han suspenderes med øyeblikkelig virkning, og at han ikke får lov til å delta i konkurranser og inneha tillitsverv de neste to årene, sier Anstein Gjengedal til NTB.

- Men vi foreslår at han ikke utestenges fra organisert trening, sier Gjengedal til NTB.

- Dette har ingenting med doping å gjøre, dette er antidoping, sier Pål Arne Fagernes til NRK.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer